Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”

Sambata, 25 Mai 2024, ora 13:06
5551 citiri
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Mircea Geoană FOTO Facebook/ Mircea Geoană

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o ocupă în sistemul internațional. Acest lucru este unul dintre atuurile care îl fac un posibil candidat pentru turul final al alegerilor prezidențiale de la finalul acestui an, în opinia sociologului.

Dîncu susține că Geoană, actual secretar general adjunct al NATO și posibil candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, a reușit să arate o parte din viziunea lui pentru România, ajutat fiind de faptul că ocupă o funcția mai relevantă la nivel internațional decât orice alt român, conform News.ro.

”În momentul acesta, sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă, că este un personaj credibil. A reuşit să îşi proiecteze câteva idei despre devenirea României, cu experienţa pe care o are, cu prestigiul funcţiei pe care încă o deţine şi care este cea mai înaltă funcţie pe care a deţinut-o un român în sistemul internaţional. A reuşit să facă aceste lucruri. S-ar putea să nu fie destul asta”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, într-o emisiune difuzată de Prima TV.

De asemenea, Vasile Dîncu a subliniat că Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială, fiind un actor important al acestor alegeri.

”Într-adevăr este apreciat în sondaje. Dacă va funcţiona în continuare mobilizarea părtinică ca fiind cea care propulsează un candidat pentru turul doi, atunci vom vedea, dar vom vedea numai atunci când vom şti exact care va fi relaţia dintre PSD şi PNL sau candidatul PSD şi candidatul PNL în alegeri. Până atunci Mircea Geoană evoluează singur oarecum şi atunci nu ne putem da seama de configuraţia viitoare (...) Mircea Geoană rămâne un actor important al viitoarelor alegeri. Asta este clar, dar nu ştim ce se va întâmpla cu candidatura domniei sale. Ar putea să fie în finala prezidenţială”, a precizat Vasile Dîncu.

Geoană susținut de PSD, variantă reală sau sperietoare pentru PNL? De ce ar urma să fie amânate prezidențialele. ”Șansa e mică în septembrie”
Geoană susținut de PSD, variantă reală sau sperietoare pentru PNL? De ce ar urma să fie amânate prezidențialele. ”Șansa e mică în septembrie”
Marcel Ciolacu le-a transmis marți, 11 iunie, liderilor liberali în ședința de coaliție că dacă PNL nu e de acord să îl susțină pe el drept candidat comun la alegerile prezidențiale,...
PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi, 13 iunie, că, în opinia sa, șeful partidului, Nicolae Ciucă, are prima șansă la alegerile prezidențiale din acest an. Bogdan se...
#alegeri prezidentiale, #Mircea Geoana, #vasile dincu, #PSD PNL, #NATO , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
  2. Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
  3. Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
  4. În ce măsură se poate repeta scenariul Iliescu-Vadim la alegerile prezidențiale din 2024: „Se poate crea o stare de spirit negativă”
  5. Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
  6. PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
  7. BEC a respins cererea de renumărare a voturilor în orașul Constanța, dar și în trei județe din țară
  8. Optimism în USR după rezultatele slabe la alegeri: ”Vom reporni partidul cu toată forţa”. Noi informații despre viitoarea conducere
  9. Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
  10. Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?