800 de persoane sunt suspectate de vot multiplu la europarlamentare

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 14:38
1974 citiri
800 de persoane sunt suspectate de vot multiplu la europarlamentare

Politistii au intocmit 408 dosare penale in urma cercetarilor efectuate, pana in acest moment, referitoare la 453 de posibile situatii de vot multiplu in cazul alegerilor europarlamentare, iar la sfarsitul saptamanii au primit date referitoare la alte 817 persoane suspectate de vot multiplu.

Datele primite de la Autoritatea Electorala Permanenta referitoare la alte 817 persoane suspectate de vot multiplu, cu prilejul alegerilor pentru Parlamentul European, vor fi transmise Inspectoratelor Judetene de Politie, pentru efectuarea de cercetari, sub supravegherea procurorilor de la Curtile de Apel, in vederea solutionarii cauzelor in cel mai scurt timp posibil.

Echipe mixte de politisti si procurori vor ancheta cele 453 posibile cazuri de vot multiplu de la alegerile europarlamentare din vara, hotararea fiind luata dupa o intalnire din 19 noiembrie, intre procurorul general si secretarul de stat in MAI, Dan Fatuloiu.

Datele referitoare la cele 453 posibile cazuri de vot multiplu in cazul alegerilor pentru Parlamentul European din vara, primite de la Autoritatea Electorala Permanenta, vor fi transmise inspectoratelor judetene de Politie, in functie de competentele legale, informa IGPR printr-un comunicat pe 18 noiembrie.

Inspectoratul General al Politiei Romane a confirmat ca a primit de la Autoritatea Electorala Permanenta un DVD ce contine date referitoare la 453 posibile situatii de vot multiplu in cazul alegerilor pentru Parlamentul European din acest an, precum si copiile listelor electorale doveditoare (in format electronic).

Datele, se arata in comunicatul IGPR, vor fi transmise inspectoratelor judetene de Politie, in functie de competentele legale, iar cercetarile vor fi efectuate cu celeritate, sub supravegherea procurorilor de la Curtile de Apel, in vederea solutionarii cauzelor in cel mai scurt timp posibil.

Autoritatea Electorala Permanenta a transmis catre MAI datele pentru inceperea urmaririi penale in cazul a 500 de persoane care au votat multiplu la europarlamentare, urmand sa mai fie transmise dosarele altor peste 500 de persoane.

Datele celor 500 de persoane, al caror CNP (cod numeric personal) apare in listele electorale suplimentare de cel putin doua ori, au fost transmise MAI in cursul zilei de 16 noiembrie.

Verificarea listelor este realizata de catre o firma contractata de AEP, care a transpus in format electronic datele cu cei care s-au prezentat la vot, in colaborare cu o echipa de specialisti din partea Autoritatii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#incidente electorale europarlamentare, #dosare penale incidente europarlamentare, #vot multiplu europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2009