ABC il pune pe Gigi Becali in topul europarlamentarilor xenofobi

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 17:56
3798 citiri
ABC il pune pe Gigi Becali in topul europarlamentarilor xenofobi

Desi nu a avut inca nicio interventie la Parlamentul European, Gigi Becali continua sa apara in presa internationala si nu intr-o lumina favorabila.

Cotidianul spaniol ABC l-a inclus pe lista europarlamentarilor xenofobi si homofobi.

"Omul de afaceri roman, fost cioban la oi, are o atitudine extrema si pretinde ca el va face o "revolutie culturala" romana. Traieste intr-un mediu dezagreabil, se implica in controverse mediatice si a declarat de mai multe ori ca nu este o persoana civilizata", este doar o parte din caracterizarea pe care i-o acorda spaniolii de la ABC.

"Becali este unul dintre cei mai controversati politicieni din Romania, nascut in urma cu 51 de ani la Zagna, fiind deportat in vremea comunismului impreuna cu familia. In urma unor afaceri si speculatii cu terenuri a devenit milionar si mai tarziu finantatorul clubului de fotbal Steaua.

Astfel ca nu este de mirare ca viziteaza inchisoarea de nenumarate ori", mai scrie ABC.

Jurnalistii spanioli sustin ca Gigi Becali este partizanul unor idei xenofobe, homofobe, antisemite si impotriva demnitatii femeii.

Alaturi de Gigi Becali, in lista europarlamentarilor xenofobi apar si Krisztina Morvai (Ungaria), cunoscuta pentru ideile sale impotriva evreilor si impotriva crestinilor, si Jean-Marie Le Pen (Franta), care spunea ca "nazistii un sunt chiar asa de periculosi".

Citeste si:
Atacantul dorit de Becali la FCSB a decis meciul FC Argeș - Craiova 1948
Atacantul dorit de Becali la FCSB a decis meciul FC Argeș - Craiova 1948
Echipa FCU 1948 Craiova a reuşit o victorie la Piteşti, cu formaţia FC Argeş, vineri seară, scor 2-0, în primul meci al etapei a cincea din Superligă. Italianul Andrea Compagno, dorit de...
După Boboc, FCSB l-a transferat și pe Rață
După Boboc, FCSB l-a transferat și pe Rață
FCSB nu se oprește din transferuri, bifând o nouă achiziție, care va debuta chiar în meciul de duminică, contra Chindiei Târgoviște. Este vorba despre mijlocașul Vadim Rață, adus de...