Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

BEC va comunica rezultatele partiale luni la ora 9:00

Luni, 01 Iunie 2009, ora 23:54
1428 citiri
BEC va comunica rezultatele partiale luni la ora 9:00

Biroul Electoral Central a aprobat luni doua decizii referitoare atat la centralizarea rapida voturilor, cat si la comunicarea prezentei si a rezultatelor partiale la alegerile europarlamentare din 7 iunie.

Reprezentatii Institutului National de Statistica(INS) vor obtine, dintr-un esantion reprezentativ atat la nivel national cat si judetean, informatii privind participarea la vot.

Astfel, membrii sectiilor de votare cuprinse in esantion vor transmite informatiile, prin telefon, pentru orele 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 si 21.00. Datele vor fi date publicitatii, pentru fiecare moment, cu o ora si jumatate mai tarziu - 11.30, 14.30, 17.30, 20.30 si 22.30.

De asemenea, primele rezultate partiale transmise de BEC vor fi pe 8 iunie la ora 9.00, pentru voturile ce vor fi numarate pana la ora 7.00. Urmatoarele rezultate partiale vor fi oferite de oficialii BEC la orele 11.00, 17.00 si 20.00.

In continuare, dupa finalizarea numararii tuturor voturilor, BEC va stabili pragul electoral, precum si formatiunile politice care l-au trecut, pentru a comunica formatiunile carora le sunt repartizate cele 33 de mandate de europarlamentari pe o durata de 5 ani.

Pentru urgentarea acestor operatiuni, birourile electorale judetene trebuie sa transmita BEC o copie a procesului verbal de centralizare voturilor, prin mijloace electronice, inainte ca acestea sa ajunga in Capitala in forma fizica si sub paza armata.

In urma stabilirii numarului de mandate alocate fiecarei formatiuni politice, printr-o repartizare nationala efectuata cu ajutorul unui program de calculator achizitionat de AEP, candidatii care au obtinut mandatul isi vor ridica certificatul de europarlamentar de la BEC.

In baza acestui certificat, ei vor fi validati in functie printr-o festivitate organizata la Parlamentul European, odata cu ceilalti europarlamentari din celelalte 26 de tari membre ale Uniunii Europene.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ore rezultate BEC, #rezultate alegeri europarlamentare, #prezenta vot , #alegeri europarlamentare 2009