Becali a dat cu imprumut 12 milioane de euro

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 11:59
3496 citiri
Becali a dat cu imprumut 12 milioane de euro

Omul de afaceri George Becali, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PRM, a trecut in declaratia sa de avere aceleasi proprietati si economii, reusind totusi, fara sa instraineze vreun bun, sa dea imprumut o suma de 12 milioane de euro.

Becali declara ca nu are conturi bancare, economii sau datorii, dar nici vreun alt fel de venit in afara terenurilor vandute in perioada 2006 - 2007, in valoare de 100 de milioane de euro, aceleasi lucruri declarate la alegerile parlamentare.

In declaratia de avere completata pentru alegerile europarlamentare, Becali isi mentine aceleasi proprietati, la aceleasi valori, si mentioneaza ca, in plus, i-a imprumutat lui Mitica Bucsaru o suma de 12 milioane de euro, fara ca averea sa sa se modifice in vreun fel.

Astfel, Becali detine in total aproape 500 de hectare de teren intravilan, agricol si forestier. Numai in Bucuresti, in sectorul 1 si 2, el are in total 51 de hectare de teren intravilan. De asemenea, Becali mai detine teren agricol in Voluntari(250 ha), Otopeni (10 ha), Pitesti (100 ha), Balotesti (25 ha) si Braila (11,5 ha). Totodata, omul de afaceri declara o padure de 25 de hectare in Voluntari si un alt teren extravilan de 12 hectare in aceeasi localitate.

La capitolul cladiri, Becali declara o casa mostenita de 1.000 de metri patrati, in Pipera, cu o curte de 25.000 de metri patrati. De asemenea, in sectorul 1 din Bucuresti el mai este proprietarul unei case de locuit cu o suprafata de 3.300 de metri patrati, cumparata in 2006. In ce priveste masinile, Becali declara un Mercedes, un Audi si un Maybach, toate cumparate in 2005.

Becali detine bijuterii de 50.000 de euro

Bijuteriile omului de afaceri se ridica la 50.000 de euro, iar ceasurile la 250.000 de euro, fata de 2,5 milioane de euro cat declarase la alegerile parlamentare. Ulterior, Becali a precizat ca la suma respectiva, de 2,5 milioane de euro, a adaugat cu un zero mai mult decat ar fi fost corect.

Ca si in declaratia de avere anteriora, Becali a precizat ca nu detine conturi bancare sau economii. In ce priveste investitiile directe si actiunile, ele si-ar fi pastrat aceeasi valoare, cu mentiunea ca Becali a mai acordat un imprumut in nume personal de 12 milioane de euro lui Mitica Bucsaru, un om de afaceri controversat si patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni.

Pe langa acesta, Becali ii imprumutase anterior pe Nae Nicolae si pe Vasile Geambazi, cu 18 milioane de euro si respectiv 12 milioane de euro si inca nu a declarat ca i-au fost restituiti banii. De asemenea, ii mai sunt datori omului de afaceri: Horia Culcescu (cu 15 milioane de euro), Viorel Tudorache(6 milioane de euro), Costel Bucur(4 milioane de euro), Teia Sponte(3 milioane de euro) si Gheorghe Goga(800.000 de euro).

In acelasi timp, Becali mai are bani imprumutati la U.M Dragasani (2 milioane de euro), SC Avicola Iasi (15 milioane de euro) si FC Steaua (76,5 milioane de lei). De asemenea, detine actiuni la Romes SA(59%), FC Steaua (26%), UM Dragasani (90%), Arcom SA (71%) si Avicola Iasi (69%).

Totodata, la capitolul activelor financiare producatoare de venituri nete Becali declara aceleasi blocuri de locuinte, din Zimnicea, pe care le-a declarat si la alegerile parlamentare: 300 de apartamente in constructie, in valoare de 1 milion de euro, si 6 blocuri de locuinte cu 5 etaje, in valoare de 80 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Cu profundă tristețe, familia lui Doru Viorel Ursu a anunțat trecerea la cele veșnice a fostului politician care a activat mult timp în domeniul justiției, ca avocat, judecător și procuror,...
#Gigi Becali, #imprumuta milioane euro, #avere neafectata, #declaratie avere , #alegeri europarlamentare 2009