Boc: Cu fondurile europene, putem schimba Romania din temelii

Sambata, 09 Mai 2009, ora 13:25
1026 citiri
Boc: Cu fondurile europene, putem schimba Romania din temelii

Presedintele PDL, Emil Boc, a prezentat, sambata, platforma electorala a partidului, intre prioritati regasindu-se adoptarea monedei unice euro, intrarea Romaniei in Schengen, eliminarea restrictiilor de pe piata muncii, eliminarea monitorizarii pe justitie, precum si depasirea crizei economice.

"Adoptarea monedei euro - 2014, intrarea in spatiul Schengen - 2011, eliminarea ultimelor restrictii de pe piata muncii din tarile europene care inca mai au, astfel incat romanii sa fie beneficiari cu drepturi depline ai calitatii de membru al UE, in al treilea rand, absorbtia fondurilor comunitare - peste 30 de miliarde de Euro cu care putem schimba Romania din temelii, in al patrulea rand, eliminarea mecanismului de verificare si control pe justitie, astfel incat cetatenii romani sa nu mai aiba niciun fel de problema in Europa cu privire la o sentinta judecatoreasca care a fost data in aceasta tara si care sa fie cunoscuta oriunde in Europa.

In al cincilea rand, si poate cel mai important, PD-L sa depaseasca aceasta criza economica si sa creeze premisele relansarii economice a tarii pentru a aduce prosperitate pentru fiecare roman din aceasta tara", a afirmat premierul Emil Boc in discursul de la lansarea candidatilor PD-L pentru Parlamentul European.

Primul ministru a incheiat prezentarea platformei cu o deviza a partidului adaptata situatiei de criza economica. "PD-L ia tara la greu si o duce la bine!", a afirmat Boc spunand ca acelasi lucru s-a intamplat si in 2005, cand, datorita ministrilor PD, Romania a intrat in Uniunea Europeana.

Citeste si:
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș s-a răzgândit: nu mai rupe partidul. Fostul premier nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii proveniți din vechiul PLUS să-l urmeze într-un nou...