Candidatii PSD, in dialog cu cititorii Ziare.com. Pune-le o intrebare!

Joi, 04 Iunie 2009, ora 06:36
2681 citiri
Candidatii PSD, in dialog cu cititorii Ziare.com. Pune-le o intrebare!

Joi, 4 iunie, unii dintre cei mai importanti candidati aflati pe lista PSD+PC pentru Parlamentul European vor raspunde intrebarilor adresate de cititorii Ziare.com.

Adrian Severin si Corina Cretu vor discuta live cu cititorii Ziare.com despre cateva teme de actualitate: ce vor sa faca pentru a reprezenta interesele romanilor in UE si de ce ar trebui sa mergem la vot duminica, 7 iunie, in ziua alegerilor europarlamentare.

Printre primii zece candidati la PE pe listele PSD+PC se numara Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Ioan Enciu, Viorica Dancila si Ucu Faur.

La ora 14.00, Adrian Severin, cap de lista al Aliantei PSD+PC

Adrian Severin este jurist de profesie, insa s-a remarcat ca om politic, fiind pe rand membru FSN, PD si PSD si, din 2007, europarlamentar al Romaniei. El a fost vicepremier si ministru al Afacerilor Externe in perioada 1996-1997 in Guvernul Ciorbea. Intre 2000 si 2002, Severin a fost presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, ulterior intre 2002-2004 a devenit presedinte emerit.

Inca din anii '90, Adrian Severin a reprezentat Romania peste hotare. In perioada 1993-1996 a fost membru si raportor in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Apoi a devenit vicepresedinte al Comisiei pentru Drepturile Omului din APCE (1995-1996), functie detinuta si in perioada 2006-2007.

Adrian Severin a avut in 2008 printre cele mai mari venituri dintre europarlamentarii romani, provenite atat din indemnizatia de membru in PE, cat mai ales din alte activitati, cea de profesor, editorialist sau consultant.

In aprilie 2009, europarlamentarul Adrian Severin a solicitat Parlamentului European sa ceara scuze oficial Romaniei pentru grava eroare a serviciului de presa european, care a publicat un comunicat in care se anunta ca PE va suspenda, temporar, fondurile europene pentru Romania si Bulgaria.

Macovei spune ca Severin face lobby pentru "inculpatii PSD"

Sloganul lui Severin: Copii, plangeti pentru ca parintii vostri sa voteze PSD!

Severin: Daca PRM intra in PE, Romania isi pierde mandatele

Click aici pentru a intra in dialog cu Adrian Severin

La ora 13.30, Corina Cretu, numarul sase pe lista PSD

Corina Cretu este unul dintre cei mai activi membri ai PSD in Parlamentul European. Intre anii 1992-1996 si 2000 - 2004 a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu.

Din anul 2004, Corina Cretu este membru in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei si membru titular in Adunarea Parlamentara a OSCE.

Din 27 iunie 2005 pana la 1 ianuarie 2007, data la care a devenit europarlamentar, a fost membru in delegatia de observatori ai Romaniei la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Cretu este membra in urmatoarele comisii si delagatii: Comisia pentru Dezvoltare, Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Statele Unite si Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Republica Moldova.

Corina Cretu: Electoratul romanesc a ajuns la maturitate

Corina Cretu: PD-L a lipsit de la discutiile despre masurile luate in Italia

Click aici pentru a intra in dialog cu Corina Cretu

Va rugam sa adresati intrebari principalilor candidati ai PSD la alegerile parlamentare. Raspunsul la intrebarile dvs il veti primi in cadrul emisiunilor LIVE sustinute de Adrian Severin, Corina Cretu si Victor Bostinaru.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#emisiune Ziare com, #candidati PSD europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2009
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
Cerem lui Adrian Severin sa-si explice pozitia fata de "R Moldova". Este sau nu Pamint Romanesc? Este A Severin tradator sau nu?
N
negru de fum
rank 1