Clanul Mazare se retrage din campania pentru europarlamentare

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 11:44
2381 citiri
Clanul Mazare se retrage din campania pentru europarlamentare

Mircea Geoana este acuzat, intr-o scrisoare primita de la PSD Constanta, ca a desconsiderat filiala condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, oferind doar un loc neeligibil pentru pesedistii constanteni.

In plus, cei doi ii mai reproseaza liderului PSD ca i-a promovat pe presedintii de organizatii cu rezultate "slabe si mediocre", motiv pentru care ei isi retrag de pe lista pentru europarlamentare candidatul pe care il sustineau, scrie Cotidianul.

Astfel, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta si prim-vicepresedinte al PSD Constanta, a semnat o scrisoare adresata presedintelui PSD, Mircea Geoana, si Biroului Permanent al partidului in care arata ca organizatia de la Constanta se retrage din campania electorala a partidului pentru alegerile europarlamentare, acuzand faptul ca listele de candidati au fost alcatuite "impotriva interesului national al PSD".

Totodata, el il informeaza pe Mircea Geoana ca PSD Constanta il retrage de pe lista de candidati pe reprezentantul sau, Lucian Balut, pe motiv ca acesta, in ciuda meritelor, nu a primit decat locul 17 pe lista candidatilor, loc neeligibil.

Acesta mai adauga ca alcatuirea listei de candidati a PSD a fost "o decizie eronata" si spune ca rezultatele negative la alegerile din 7 iunie pentru PE sunt usor de prevazut din cauza "atitudinii conducerii PSD de toleranta a conducatorilor organizatiilor cu rezultate slabe si mediocre in alegerile locale si parlamentare".

"Din cauza acestora am ajuns sa impartim Guvernul si Parlamentul cu PD-L!!!", conchide baronul de Constanta, nu inainte de a-si exprima speranta ca Mircea Geoana va modifica lista de candidati a PSD pentru PE, evident stiind ca acest lucru este imposibil deoarece listele au fost depuse deja la Biroul Electoral Central.

Scrisoarea catre Geoana are si un P.S.: "Lucian Balut a obtinut 15.145 voturi, adica 49,95% la alegerile parlamentare, este cunoscut si iubit de constanteni".

Contactat de Cotidianul, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca lista de candidati nu se va modifica si ca la Comitetul Executiv al partidului, cand s-a votat aceasta lista, "au votat-o si cei de la Constanta".

"Asta e viata, nu toata lumea primeste locuri eligibile! Si ei au primit Ministerul Mediului cand s-au impartit ministerele", a declarat Mircea Geoana pentru Cotidianul.

Citeste si:
USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”
USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”
Organizarea referendumului de demitere a primarului PNL din Dumbrăviţa, judeţul Braşov, Popa Zachiu, pentru care au semnat peste 1.100 de locuitori ai comunei, merge mai departe, anunţă...
Cum s-a îngrășat morbid aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum s-a îngrășat morbid aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...