Cristian Preda: Voturile date PNL sunt voturi irosite

Joi, 21 Mai 2009, ora 20:30
2650 citiri
Cristian Preda: Voturile date PNL sunt voturi irosite
Foto: Gardianul

Consilierul prezidential Cristian Preda, candidat PD-L la alegerile europarlamentare, a afirmat joi ca militantii partidului trebuie sa convina electoratul liberal ca isi va irosi voturile daca va vota PNL.

Preda le-a cerut membrilor PD-L prezenti joi la o reuniune electorala sa convinga alegatorii sa nu voteze PNL pentru ca sufragiile electoratului liberal sa nu fie divizate.

"Nu-i bine ca votul sa fie irosit. Locul liberalilor este la PD-L, nu la PNL. Voturile lor trebuie sa mearga la PD-L", a sustinut Preda.

El a apreciat ca sunt doua considerente pentru care liberalii nu ar trebui sa voteze cu partidul condus de Crin Antonescu.

"Unu, ei nu sunt liberali autentici pentru ca au o deriva de stanga foarte importanta si, in al doilea rand, grupul liberalilor nu are influenta in Parlamentul European", a apreciat pedelistul.

Stanga a produs inegalitati si inechitati strigatoare la cer

Preda i-a acuzat si pe social-democrati pentru politica de protectie sociala pe care au promovat-o, indeosebi in legatura cu sistemul de pensii.

"Nivelul foarte mic al pensiilor este oarecum socant in conditiile in care Romania a fost guvernata, in general, de partide de stanga. Stanga, in loc sa produca egalitate si echitate, a produs inegalitati si inechitati strigatoare la cer. Stanga a fost vinovata si are datoria sa-si asume responsabilitatea", a spus democrat-liberalul.

El a adaugat ca s-ar bucura daca l-ar auzi pe Ion Iliescu spunand care este responsabilitatea ministrilor pesedisti din guvernele care au fost asumate de fostul sef al statului pentru situatia in care au ajuns pensionarii.

Liviu Negoita: PSD a inceput cu revolutia bolsevica si continua cu Iliescu

De altfel, numele lui Iliescu a fost pomenit si de catre vicepresedintele PD-L, Liviu Negoita, dupa ce pe un ecran au fost prezentate imagini cu membrii familiei populare europene.

"Sa ne inchipuim cum ar fi prezentarea familiei social-democrate. Ar incepe cu revolutia bolsevica din 1917 si continua astazi cu Ion Iliescu", a spus Negoita.

Cum tema intalnirii electorale a PD-L a fost "Solidaritatea generatiilor", Negoita a reluat tema inechitatilor din sistemul de pensii, inechitati pentru care a acuzat PSD.

"Nu se poate sa vorbesti de saracie, sa stimulezi saracia umilindu-i pe pensionari in piata publica cu mici si bere si sa nu faca nimic pentru ei in doua treimi din timpul care a trecut de la revolutie", a spus Negoita referindu-se la PSD.

Traian Ungureanu: Vorbim de unii singuri despre pensii in campania asta

La randul sau, Traian Ungureanu a sustinut ca doar PD-L abordeaza problema pensiilor in acesata campanie electorala si a apreciat ca introducerea pensiei sociale minim garantate este un act reparatoriu fata de pensionarii romani.

"Vorbim de unii singuri despre pensii in campania asta. In timp ce PNL si PSD vorbesc de turul II al prezidentialelor, noi vorbim despre varsta a treia", a spus Ungureanu.

Udrea: Cand faceam promisiuni nu stiam ca PNL golea vistieria

Ministrul Turismului, Elena Udrea, le-a spus pensionarilor prezenti ca respectarea promisiunilor electorale de catre PD-L este ingreunata de criza economica si de situatia financiara.

"Cand faceam promisiuni nu stiam ca PNL golea vistieria (...) PNL a reusit sa fure toti banii si sa-i trimita in campania electorala. Important este ca noi toti sa facem ce stim mai bine, sa ne batem pentru acest partid pentru ca el sa conduca Romania", a explicat Elena Udrea.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Cristian Preda, #voturi PNL, #voturi irosite, #alegeri europarlamentare 2009 , #alegeri europarlamentare 2009