Elena Basescu crede ca este "veriga vulnerabila" a tatalui sau

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 16:16
2271 citiri
Elena Basescu crede ca este "veriga vulnerabila" a tatalui sau
Foto: Arhiva

Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, a afirmat, miercuri, la Cluj, ca se considera "veriga vulnerabila" a tatalui sau si crede ca situatia va fi aceeasi atat timp cat ea va ramane in politica.

In acelasi timp, ea spera ca, dupa campania electorala, lumea sa nu o mai catalogheze "agramata" si "toanta".

"Sunt un instrument, sunt acea veriga vulnerabila pe care o are tatal meu, dar imi doresc ca dupa aceasta candidatura sa nu mai fiu neaparat acea veriga, dar probabil ca o sa raman foarte mult timp de acum inainte, atata timp cat o sa fiu in politica, dar poate nu o sa ma mai faca lumea agramata si toanta...'Toanta EB", cum am vazut in foarte multe ziare", a spus Elena Basescu, intr-o conferinta de presa la Cluj.

Ea a precizat ca s-a considerat la un moment dat veriga slaba a lui Traian Basescu pentru ca a "gresit un plural al unui cuvant" si s-a "incurcat" la un discurs, "lucruri scuzabile foarte multor tinere la inceput de cariera, dar lucruri care nu i-au fost scuzate Elenei Basescu". "Da, la un moment dat am fost ... punctul de atac al tatalui meu. Eram fiica nu foarte scolita", a spus Elena Basescu.

Fiica cea mica a presedintelui a mai spus ca a candidat ca independent pentru PE deoarece nu a dorit sa ii faca rau in primul rand lui Traian Basescu, dar si partidului si ei insasi. Ea a sustinut ca, fata de candidatii altor partide, ea a reusit sa isi transmita mesajul mai bine in aceasta campanie electorala.

"O sa vreau sa vad si eu, la sfarsitul campaniei, cine a reusit sa isi trasmita mesajele cel mai bine: Elena Basescu, care a avut niste teme, nu sunt teme multe, a avut doar doua teme. Consider ca sunt suficiente, pentru ca atata timp cat ai proiectul politic stufos al unui partid nu ai cum sa rezolvi absolut tot. Eu mi-am ales doua teme care ma caracterizeaza", a precizat Elena Basescu.

Ea a amintit ca, daca va ajunge in Parlamentul European, va activa in grupul PPE si va face in asa fel incat macar una dintre ideile ei de campanie - sprijin pentru copiii afectati de migratia fortei de munca si canalul maritim Constanta Rotterdam - sa fie sustinute si de europarlamentarii PD-L.

Vreau sa introduc un alt tip de atitudine in politica

Pe de alta parte, Elena Basescu i-a criticat pe contracandidatii sai care refuza sa se pronunte cu privire la anumite teme considerate tabu. "Voi aduce pe agenda zilei acest tip de probleme de care oameni ca domnul Severin, cap de lista pentru alte partide, se feresc sa vorbesca, spun ca aceste probleme nu privesc Romania, se intampla numai in UE. Cat se poate de fals!

Voi lua atitudine , voi organiza campanii antidrog, pentru ca sunt destule campanii antifumat, dar antidrog nu am vazut foarte multe si de ce? Pentru ca ne este rusine sa rostim cuvinte precum droguri sau moarte asistata sau avort sau o groaza de alta probleme. Imi doresc ca in politica sa aduc un alt tip de atitudine, sa nu se mai vorbeasca despre probleme tabu, despre stereotipuri, despre ce da bine la televiziune, cu riscul de a pierde niste procente", a afirmat Elena Basescu.

"Nu mi se pare normal sa taci, sa spui ca nu este de interes national. Mi se pare o ipocrizie, trebuie pur si simplu sa ai curaj sa spui care este opinia ta", a mai spus aceasta.

Nu raspund la intrebari capcana

Intrebata cum vede problema "fileshare-ului" (schimbul de fisiere pe Internet, n.r.), respectiv scoaterii din categoria infractiunilor a descarcarii filmelor de pe Internet, considerata acum piraterie, Basescu a refuzat sa ofere vreun raspuns. (n.r. - intrebarea a venit in contextul unei explicatii despre faptul ca in Suedia s-a infiintat Partidul Piratilor, care candideaza la PE si care urmareste scoaterea din legea penala a descarcarii de filme de pe Internet, daca ele sunt sterse ulterior).

"Nu mai abordez alte teme, care nu fac parte din temele mele de campanie, ca le-am abordat odata si mi-a fost de ajuns- Daca eu le consider intrebari capcana de ce sa raspund? De ce sa dau subiecte pe ultima suta de metri? Sunt oameni, politicieni care sunt de 20 de ani in politica si care spun : 'nu vreau sa raspund la aceasta intrebare', de ce nu a putea sa o fac si eu? Este ceva ce nu vreau sa comentez./.../ Nu sunt obligata sa raspund la toate intrebarile. Presa vrea sa afle multe. Eu sunt obligata sa raspund la intrebarile care ma avantajeaza, nu la cele care ma dezavantajeaza", a spus candidata independenta.

Fiica cea mica a presedintelui a intarziat aproape 45 de minute la propria conferinta de presa, iar in momentul in care a fost intrebata de ce, a replicat : "Se ma intampla. Nu am staff-ul unui partid sa fiu ceas, ca sa spun asa, sunt independent, mai apar mici disfunctionalitati".

Vizita Elenei Basescu la Cluj a cuprins si participarea la o expozitie despre lucrarile la Autostrada Transilvania, precum si un concert Voltaj, de la ora 21.30 la Sala Sporturilor "Horea Demian" din Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Elena Basescu veriga, #EBA campanie electorala, #alegeri europarlamentare 2009 , #alegeri europarlamentare 2009