Europarlamentare 2009 Boc: Am dat un vot cu tripla semnificatie (Video)

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 10:23
1665 citiri
Europarlamentare 2009 Boc: Am dat un vot cu tripla semnificatie (Video)
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc s-a prezentat la vot duminica dimineata, la ora 10.00, la Scoala Radu Stoica din cartierul Zorilor din Cluj, impreuna cu sotia sa, si a votat chiar in sala de clasa unde invata fiica lui cea mica.

Premierul a discutat foarte destins cu membrii biroului electoral si cu ceilalti clujeni prezenti la vot in acel moment, spunand ca fetita cea mica a vazut dimineata la televizor imaginile cu scoala la care invata si unde urmau sa voteze parintii ei si i-a spus "tata, tata, aici este sala mea de clasa!".

Sper sa fie cu noroc pentru Romania", a declarat zambind premierul, precizand ca fetele sale abia asteapta sa implineasca 18 ani pentru a se putea prezenta la vot.

Chestionat de jurnalisti cu privire la votul pe care l-a dat, premierul a spus ca acesta are o tripla semnificatie. "Am dat un vot cu tripla semnificatie : pentru partid, pentru Romania, pentru Europa. In primul rand am votat pentru acel partid care cred eu ca are cel mai bun program politic si cea mai buna lista de candidati", a spus premierul.

In al doilea rand, acesta a declarat ca a votat pentru Romania, pentru ca "interesele tarii noastre sa fie mai bine reprezentate in UE, pentru ca romanii sa poata munci oriunde, sa fie eliminate restrictiile de pe piata muncii(...) Am votat pentru ca in 2014 sa putem introduce moneda unica europeana iar in 2011 sa intram in spatiul Schengen", a declarat liderul PD-L.

Mergeti la vot ca semn de respect fata de marea familie europeana

In al treilea rand, Emil Boc a spus ca a votat pentru Europa si i-a invitat pe toti romanii sa se prezinte la vot pentru ca "o data la 5 ani fiecare roman poate sa dea 5-10 minute din timpul sau, ca respect fata de marea familie europeana fata de care avem si drepturi dar si obligatii".

Boc s-a referit si la faptul ca Uniunea Europeana si-a demonstrat deja solidaritatea in aceasta perioada de criza cu un pachet financiar pentru a sprijini Romania si s-a declarat convins ca solidaritatea UE va fi prezenta si in continuare si vom trece mai usor peste perioada de criza, in special dupa adoptarea euro si in Romania.

Chestionat de jurnalisti cu privire la eventualitatea unor nereguli la vot, premierul a spus ca spera ca acestea sa fi "ramas in muzeul antichitatii politice".

"Am incredere ca va fi un vot corect si nu ne vom face de rusine prin fraude sau turism electoral", a declarat Emil Boc.

La scrutinul de duminica participa candidati ai PDL, PSD+PC, PNL, UDMR, PNTCD, PRM si ai Fortei Civice. Cei doi candidati independenti sunt Elena Basescu si Pavel Abraham.

Romania va trimite in Parlamentul European 33 de reprezentanti pentru un mandat complet, de 5 ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Emil Boc europarlamentare, #alegeri europarlamentare 2009, #Boc vot europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2009