Europarlamentare 2009: Contestatie PD-L pe votul pe liste suplimentare, respinsa

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 17:33
961 citiri
Europarlamentare 2009: Contestatie PD-L pe votul pe liste suplimentare, respinsa

Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins, duminica, contestatia lui Ionel Dragan, reprezentant al PD-L, care a cerut ca alegatorii care voteaza pe liste suplimentare sa semneze o declaratie pe propria raspundere ca nu au mai votat si nici nu vor vota in alte sectii.

"PD-L a depus la Biroul Electoral din Sectorul 4 o contestatie prin care se solicita introducerea declaratiei pe proprie raspundere de catre persoanele care nu sunt inscrise pe listele electorale, sub sanctiunea legii penale.

Solicitarea vine dupa ce s-a constatat ca in mai multe sectii de votare au votat pe liste suplimentare peste 1000 de persoane. De asemenea, reprezentantul PD-L din BES 4, Romeo Dragan, a solicitat o copie dupa listele electorale suplimentare din toate cele 175 de sectii de votare ale Circumscriptiei Electorale nr. 45 Bucuresti", potrivit unui comunicat al PD-L remis, duminica, Ziare.com.

Potrivit aceleiasi surse, "in timp ce mai marii lideri ai PSD ies cu tam tam pe TV, acuzand in stanga si in dreapta, reprezentantii lor din Birourile Electorale resping scrutinul electoral curat, 'cu cartile pe fata' propus de Partidul Democrat Liberal.

Comportamentul celor doi reprezentanti PSD si PNL din BES 4 arata disperarea celor doua partide de a facilita castigarea de voturi false, obtinute prin plimbarea pseudo-alegatorilor din sectie in sectie cu autobuzul.

Atitudinea reprezentantilor PSD si PNL din Birourile Electorale de Sector nu fac decat sa demonstreze incercarea vadita a celor doua partide de a frauda alegerile si de a influenta rezultatul votului.

Partidul Democrat Liberal face un apel catre toti cetatenii sa nu se lase manipulati si cumparati cu astfel de practici, care se inscriu in domeniul penalului. Dreptul de a vota este un drept acordat de Constitutie si fiecare dintre noi trebuie sa ne exercitam acest drept potrivit propriei constiinte".

Ionel Dragan a cerut ca declaratia sa fie semnata pentru evitarea fraudei electorale "sub sanctiunea legii penal". De asemenea, reprezentantul PD-L a solicitat copii dupa listele suplimentare din toate sectiile care apartin de Biroul Electoral al Sectorului 4.

Contestatia a fost respinsa cu 5 voturi pentru si 2 impotriva, pe motiv ca Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European nu prevede expres ca alegatorul sa declare pe propria raspundere ca nu a mai votat in alta sectie.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#PD L frauda PSD, #contestatie BEC frauda , #alegeri europarlamentare 2009