Europarlamentare 2009 Liberalii si-au petrecut ziua in caldura din gradina

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 23:56
1387 citiri
Europarlamentare 2009 Liberalii si-au petrecut ziua in caldura din gradina
Foto: Argeseanul

Conducerea PNL a incercat duminica o noua formula - petrecerea "zilei de vot" in gradina, in curtea interioara - insa rezultatele exit-poll-ului nu au dat motive de bucurie liderilor, care au ascultat in liniste anuntarea rezultatelor, atitudinea fiind mai degraba de dezamagire.

"Caldura mare!". Replica a caracterizat duminica atmosfera de la sediul central al PNL, unde firma angajata pentru actiuni in campanie, Odyssey Communication a amplasat, in curtea interioara, un cort deschis.

Ideea de a organiza "ziua votului" in aer liber ar fi fost reusita daca aceasta zi a lunii iunie nu ar fi fost printre cele mai calduroase de pana acum. Situatia a fost "monitorizata" de catre consultantul politic, americanul Sam Patten, caruia i s-au tradus informatiile vehiculate in presa sau pe televizoare.

Din cauza vremii, caldura torida de la mijlocul zilei a fost greu suportata inclusiv de liderii PNL anuntati pentru a sustine conferinte de presa.

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a trebuit sa vorbeasca de la pupitrul cu insemnele partidului, amplasat in curte, dar care era batut de soarele orei 15.00. Stroe a facut fata situatiei, desi cu greu se puteau tine ochii deschisi din cauza luminii puternice.

In cursul zilei calduroase, gazonul montat in cursul noptii a trebuit udat pentru a se mai racori atmosfera. Nici asa nu s-a rezolvat problema, iar pana la ora conferintei presedintelui PNL Crin Antonescu a trebuit reamenajat decorul pentru a i se face umbra. Inauntru, echipa de tineri a partidului a monitorizat informatiile venite de la filialele din teritoriu.

In cursul dupa-amiezei, liderii PNL au inceput sa se adune pe la sediu - unii relaxati, in costumatii de vara, altii, dimpotriva, imbracati "la patru ace".

Odata cu apropierea orei inchiderii urnelor, tot mai multi lideri s-au strans la sediul din Aviatorilor, astfel ca la 9 seara curtea interioara a PNL era plina de membri si sustinatori: candidatii Norica Nicolai, Renate Weber, Adina Valean, Cristian Busoi, Ben-Oni Ardelean, Ramona Manescu, Magor Csibi, precum si vicepresedintii Varujan Vosganian, Dan Radu Rusanu, Daniel Chitoiu.

"Ati vazut autocarele cu votanti?" - "Care, alea care s-au oprit in final in fata Casei Poporului, sa faca oamenii poze, ca s-au prins ca ii urmarean noi pe la sectii?", au fost genul de replici pe care si le dadeau liberalii.

Cei care au monitorizat sectiile de votare si-au exprimat ingrijorarea si nelinistea in fata fraudelor pe care sustineau ca le-au constatat, dar care au ramas nerezolvate.

Ora 21.00: PNL - 16,6% s-a anuntat la exit-poll-ul INSOMAR, scoruri si mai mici calculate de alte institute. Liniste intre liberali, fara manifestari vizibile nici de bucurie, nici de tristete.

Dupa discursul presedintelui Crin Antonescu, membrii PNL au parasit incet-incet sediul. Momentul nu a fost marcat de cupe de sampanie, cum obisnuia fostul lider, Calin Popescu Tariceanu, care de altfel nu a fost alaturi de echipa PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#alegeri europarlamentare 2009, #PNL cort gradina, #rezultate alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2009