Ziare.com

Europarlamentare 2009: Sanctiuni penale pentru votul multiplu

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 21:51

   

Europarlamentare 2009: Sanctiuni penale pentru votul multiplu
Obligatia de a verifica listele electorale utilizate si de a sesiza organele de urmarire penala competente in cazul in care se descopera indicii privind savarsirea unor infractiuni la alegerile pentru Parlamentul European au trecut in sarcina Autoritatii Electorale Permanente, conform unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern.

Conform actului normativ, Biroul Electoral Central preda Autoritatii Electorale Permanente dosarele cuprinzand listele electorale utilizate in cadrul sectiilor de votare, indosariate pe tipuri de liste.

''Existand riscul turismului electoral, existand riscul ca unele persoane sa aiba tentatia de a vota in mai multe sectii de votare, am inclus obligativitatea verificarii de catre Autoritatea Electorala Permanenta a listelor electorale printr-un soft specializat care va identifica imediat persoanele ce voteaza in doua sectii din aceasta tara. (...) Sanctiunea este cea prevazuta cu inchisoarea', a declarat primul-ministru Emil Boc.

La randul sau, ministrul Administratiei si Internelor, vicepremierul Dan Nica, a anuntat ca toate autobuzele si microbuzele care vor circula pe 7 iunie intre judete vor fi verificate de politisti pentru a impiedica turismul electoral.

''In situatiile in care vor exista neclaritati cu privire la scopul deplasarii acestor autobuze sau microbuze vor fi luate masurile necesare pentru a urmari, depista si pentru a-i prinde pe cei care incearca sa voteze multiplu in ziua alegerilor. In acest dispozitiv vor fi angrenati politisti, jandarmi, cadre ale Politiei de Frontiera si reprezentanti ai parchetelor'', a precizat Nica.
Potrivit ministrului, dispozitivul de forte de ordine angrenate pentru alegerile din 7 iunie - peste 51.000 de cadre - ''poate fi considerat fara precedent'' si are scopul de a impiedica turismul electoral si de a asigura desfasurarea in cele mai bune conditii a alegerilor europarlamentare.

Dan Nica a atras atentia ca, pe langa cadrele imbracate in uniforma, zonele de risc - judetele Olt si Dambovita, dupa cum a exemplificat ministrul - vor fi supravegheate si de un numar important de politisti in civil, inclusiv din structurile specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor, ''astfel incat oricine incearca sa incalce legea sa stie ca are pe urma sa politia si procuratura''.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1077 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

vrabia malai ...

merge dracu sa voteze de 2 ori ..ei nu au prezenta nici macar o sesime si viseaza la dosare ...

 

votant

Ar trebui sa se voteze doar cu carte de id. si nu cu altceva, pe care sa se aplice votat cu stampila cu data de 7 iunie si atunci nu vor fi fraudari.

 

Ptr. BOBY23

Acum am ajuns acs , eu am intels ce ai zis, dar in momentul cand te duci la vot , se ia ca "VOTANT" - chiar daca e nul votul , dar ai sa fi trecut la categoria de persoane interesanta de GOGOSILE ELECTORALE ...asa ca eu raman in continuare in GREVA ELECTORALA ....apoi trimit o cerere ofociala la BEJ - si intreb daca a votat cineva in locul meu. Si sunt obligati sa imi raspunda ....
Cred ca este mult mai corect pentru a se face REFORMA ODATA in POLITICA ROMANEASCA....alfel o sa fim considerati de PROSTI LOR....

 

tu esti dus rau omule ...

te situezi chiar si sub nivelul lui boby23,ceea ce putini reusesc.
cui ii raspunzi tu ?
boby23 e la stapin,il freaca la talpi si-l linge unde-l doare ma tare.
mai citeste inca odata ce-ai scris si considera-te un personaj caragialesc pur...
ai pilit ceva ? v-a drogat mitrea chiar in ziua votarii ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor