Europarlamentare 2009: Turistii romani in strainatate pot vota pe liste suplimentare

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 12:01
1683 citiri
Europarlamentare 2009: Turistii romani in strainatate pot vota pe liste suplimentare

Potrivit legislatiei pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetatenii romani din strainatate care vor dori sa voteze la scrutinul din 7 iunie 2009 vor putea sa o faca si in situatia in care se afla temporar in strainatate, chiar si in calitate de turisti.

Cetatenii romani care in ziua alegerilor se afla in strainatate pot vota la orice sectie organizata in strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei si sunt inscrisi in listele electorale suplimentare.

Pentru a-si putea exercita dreptul la vot, cetatenii romani trebuie sa detina acte de identitate valabile. Cei care au actele expirate sau pierdute si vor sa voteze trebuie sa obtina documente permanente de identitate.

In acest scop, Ministerul Afacerilor Externe le recomanda tuturor cetatenilor romani cu documente romanesti expirate sau pierdute sa faca din timp demersurile necesare pentru preschimbarea lor sau eliberarea altora noi.

Cetatenii romani aflati in strainatate in ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu vor putea vota, insa, pe baza titlului de calatorie.

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda romanilor care se afla sau se vor afla temporar in alte tari in ziua scrutinului pentru Parlamentul European sa acceseze 'Ghidul alegatorului roman din strainatate', pentru a se informa in legatura cu noutatile pe care le aduce legislatia privind desfasurarea alegerilor in diaspora.

Ghidul se regaseste in varianta electronica pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare: Ghid europarlamentare, precum si pe site-urile misiunilor diplomatice.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....