Ziare.com

Europarlamentare 2009: Turistii romani in strainatate pot vota pe liste suplimentare

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 12:01

   

Europarlamentare 2009: Turistii romani in strainatate pot vota pe liste suplimentare
Potrivit legislatiei pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetatenii romani din strainatate care vor dori sa voteze la scrutinul din 7 iunie 2009 vor putea sa o faca si in situatia in care se afla temporar in strainatate, chiar si in calitate de turisti.

Cetatenii romani care in ziua alegerilor se afla in strainatate pot vota la orice sectie organizata in strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei si sunt inscrisi in listele electorale suplimentare.

Pentru a-si putea exercita dreptul la vot, cetatenii romani trebuie sa detina acte de identitate valabile. Cei care au actele expirate sau pierdute si vor sa voteze trebuie sa obtina documente permanente de identitate.

In acest scop, Ministerul Afacerilor Externe le recomanda tuturor cetatenilor romani cu documente romanesti expirate sau pierdute sa faca din timp demersurile necesare pentru preschimbarea lor sau eliberarea altora noi.

Cetatenii romani aflati in strainatate in ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu vor putea vota, insa, pe baza titlului de calatorie.

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda romanilor care se afla sau se vor afla temporar in alte tari in ziua scrutinului pentru Parlamentul European sa acceseze 'Ghidul alegatorului roman din strainatate', pentru a se informa in legatura cu noutatile pe care le aduce legislatia privind desfasurarea alegerilor in diaspora.


Ghidul se regaseste in varianta electronica pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare: Ghid europarlamentare, precum si pe site-urile misiunilor diplomatice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1683 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DISPERARE ADEVARATA

Acei cetateni care sunt in strainatate , numai de vot nu duc grija , in rest au de toate , sa inteleg ca votul europralamentarilor le lipseste...
Hai sa fim seriosi ....PARLAMENTARI EUROPENI - foarte mult s-au luptat pentru DREPTURILE LOR....
Nu va ganditi decat la interesul vostru....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor