Europarlamentarii romani ataca topul codasilor de la Bruxelles

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 10:43
2086 citiri
Europarlamentarii romani ataca topul codasilor de la Bruxelles

Dupa ce au fost plasati printre codasi in ceea ce priveste activitatea in Parlamentul European, reprezentantii Romaniei la Bruxelles il ataca pe cel care a intocmit acest clasament, sustinand ca este fie neprofesionist, fie rauvoitor.

Astfel, Titus Corlatean, care este cel mai prost plasat dintre reprezentantii romani, aflandu-se pe locul 916 din 920, l-a acuzat pe autorul studiului de reavointa si amatorism, informeaza Gandul.

"Nu stiu ce sa zic ca e: ori facatura, ori lipsa crasa de profesionalism. O minima documentare l-ar fi ajutat pe domnul acesta sa constate ca eu am fost prim-vicepresedintele Comisiei Juridice din PE, am fost coraportor la o serie de rapoarte extrem de importante", a spus Corlatean.

La randul sau, Daciana Sarbu, ocupanta pozitiei 849, acuza si ea lipsa criteriilor riguroase si si-a justificat absentele prin faptul ca s-a aflat in concediu maternal.

"Singurul criteriu e cantitatea, dar mie nu mi se pare un criteriu. E mult mai important sa comunici cu cetatenii din tara decat sa vorbesti asa, despre orice", a spus Daciana Sarbu.

Si Corina Cretu, situata in jumatatea de jos a clasamentului, este revoltata, considerand ca notorietatea si implicarea reala in activitatea Parlamentului sunt mai importante decat simpla luare de cuvant.

"Degeaba iei cuvantul foarte des, daca nu reusesti sa relationezi dincolo de tribuna, daca nu are nimeni incredere in tine. Eu cred ca am facut o impresie foarte buna, sunt specializata in development si employment, nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba, cum fac altii".

Cu mai putin de doua luni inainte de alegerile europarlamentare, site-ul unui fost asistent al europarlamentarului liberal italian Marco Cappato a publicat un clasament al actualilor politicieni de la Bruxelles, bazat pe datele oficiale furnizate de Parlamentul European.

Conform acestui clasament, efectuat pe baza criteriilor de prezenta si activitate, romanii nu stau deloc onorabil: un singur europarlamentar se regaseste intre primii 100 dintre cei 920 de deputati care au fost in PE in aceasta legislatura.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#europarlamentari romani codasi, #clasament eurparlamentari romani , #alegeri europarlamentare 2009