PSD si PD-L isi disputa victoria si postul de comisar european

Luni, 08 Iunie 2009, ora 18:58
2157 citiri
PSD si PD-L isi disputa victoria si postul de comisar european

Desi BEC a anuntat deja rezultatele finale (neoficiale), care arata ca PSD+PC a obtinut 31,07% din numarul total de voturi, iar PD-L 29,71%, cele doua partide aflate la guvernare isi disputa victoria prin declaratii ametitoare.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni ca adevaratii castigatori nu sunt cei din Alianta PSD+PC, ci PD-L impreuna cu Elena Basescu.

"PD-L si Elena Basescu au castigat alegerile europarlamentare. Mai intai, asa cum rezulta din calcule, atat PD-L + Elena Basescu, cat si Alianta PSD+PC au cate 11 mandate. Vreau sa spun ca daca ne raportam la procente, dar si la numar de voturi, PD-L + Elena Basescu au 1,86% peste PSD+PC. Practic, acest numar de voturi arata clar cine este castigatorul alegerilor", a declarat Flutur.

Imediat a venit replica de la PSD prin vocea liderului Mircea Geoana. PD-L se poate numi de acum incolo PedelEba, a declarat acesta, ironizand castigarea mandatului de europarlamentar de catre Elena Basescu si apoi intoarcerea ei in partidului lui Emil Boc.

Mircea Geoana a anuntat si el victoria partidului social-democrat la alegerile europarlamentare, adaugand ca este important faptul ca PD-L a scazut sub pragul psihologic de 30%.

"PSD-PC au castigat alegerile pentru Parlamentul European. Vom avea un numar de mandate superior celorlalte partide. Cel mai important este ca principalii nostri competitori, PD-L, au scazut sub pragul psihologic de 30%. Au mai putine voturi decat in 2007 si asistam la un rezultat pentru PSD, cu 10 procente mai bun decat in 2007, pe cand pentru PD-L lucrurile stau invers", a declarat Mircea Geoana.

In ceea ce o priveste pe Elena Basescu, "pe nimeni nu intereseaza daca PD-L vrea sa puna mandatul ei in dreptul partidului", sustine Geoana. Traian Basescu a mobilizat masinaria de vot "pentru a-si impinge in fata bobocul", mai sustine liderul de partid.

Cine va numi comisarul european?

O alta problema a partidelor din Coalitie este cine va numi noul comisar european al Romaniei.

Gheorghe Flutur crede ca ar trebui sa se tina seama de rezultatele alegerilor la nivel european. "Avand in vedere faptul ca PD-L este in cea mai puternica familie politica europeana va trebui sa se tina seama si de acest lucru", a declarat Flutur, amintind ca PPE este marele castigator ale scrutinului europarlamentar.

Pe de alta parte, social-democratilor li se pare normal sa numeasca ei comisarul Romaniei din moment ce partidul lor a obtinut cel mai mare numar de mandate in PE (11), la alegerile din tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#europarlamentare 2009, #rezultate finale europarlamentare, #euroalegeri 2009 , #alegeri europarlamentare 2009