Sondaj CURS: PSD+PC a devansat PD-L, Geoana peste Antonescu

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 17:46
5971 citiri
Sondaj CURS: PSD+PC a devansat PD-L, Geoana peste Antonescu

Daca saptamana viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, Alianta PSD+PC ar obtine 30% din totalul voturilor exprimate, in timp ce partidul prezidential, PD-L, ar trebui sa se multumeasca doar cu 26% din sufragii.

Partidele din coalitia aflata acum la guvernare sunt urmate de PNL, cu 19% din voturi, de PRM, cu 7% din voturi, la egalitate cu UDMR, si de fiica mai mica a presedintelui, independenta Elena Basescu, care ar obtine 4% din voturi, procent suficient pentru a dobandi mandatul de eurodeputat, potrivit celui mai recent sondaj de opinie CURS, realizat in perioada 8-16 aprilie, exclusiv pentru Politico.ro.

Social-democratii si aliatii conservatori nu si-ar devansa colegii de guvernare doar la capitolul celor mai multe voturi obtinute, ci si la atragerea voturilor celor indecisi.

Studiul arata ca PSD+PC ar obtine nu mai putin de 28% din optiunile de vot ale romanilor nehotarati in privinta formatiunii pe care o sustin sau nu vor sa voteze. PNL ar reusi sa atraga 17% din sufragiile indecisilor, PD-L - 16%, PRM - 15%, Elena Basescu - 6%, iar UDMR - 3%.

Sondajul CURS prezinta cateva rasturnari de situatie in raport cu sondajele anterioare in care PD-L-ul era cotat ca primul partid in topul preferintelor romanilor, fiind secondat de PSD+PC. De asemenea, PNL a crescut cu aproximativ doua procente fata de ierarhiile anterioare.

Geoana peste Antonescu

In ceea ce priveste optiunile de vot ale romanilor la viitoarele alegeri prezidentiale, actualul sef al statului, Traian Basescu, este cotat cu 32% din voturi, fiind urmat de Mircea Geoana - 23%, Crin Antonescu - 20%, Corneliu Vadim Tudor - 9% si Principele Radu - 3%.

Un alt aspect important pe care il demonstreaza sondajul CURS este scaderea popularitatii lui Traian Basescu in randurile romanilor, acesta pierzand peste cinci procente fata de cifrele din sondajele anterioare.

Potrivit sondajului CURS, 36% dintre cei chestionati au afirmat ca se vor prezenta la urne in cazul alegerilor europarlamentare in timp ce, pentru alegerile prezidentiale, peste 70% din romani intentioneaza sa voteze.

Studiul a fost realizat in perioada 8-16 aprilie 2009 si are o marja de eroare de +/-3% .

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PSD PC PE, #PSD europarlamentare PDL, #Basescu Geoana Antonescu , #alegeri europarlamentare 2009
Comentarii
M
Marian Eugen
rank 1
PSD si PNL sunt disperati! Au cumparat toate institutele de sondare si acestea dau rezultatele cum vor PSD si PNL!