Stolojan: EBa nu are acelasi electorat cu PDL si nu va afecta scorul partidului

Duminica, 17 Mai 2009, ora 10:41
1736 citiri
Stolojan: EBa nu are acelasi electorat cu PDL si nu va afecta scorul partidului

Theodor Stolojan a declarat sambata, la Arad, ca PDL va obtine cu patru - cinci procente peste PSD la alegerile europarlamentare si a precizat ca Elena Basescu nu are acelasi electorat cu democrat-liberalii, astfel ca rezultatul pe care il va obtine partidul nu va fi afectat de candidatura acesteia.

"Sondajele noastre arata ca vom castiga undeva cu patru - cinci puncte peste PSD. Fiecare partid isi face sondajele, dar eu pot sa va spun ca firma de sondare cu care lucram de ani de zile este, in general, exacta in sondaje.

Din ce mi-au spus expertii in sondaje, electoratul Elenei Basescu nu este si electoratul pe care il are PDL. Electoratul ei este format din tineri din diferite segmente sociale. Asta este ceea ce am aflat de la specialistii in sondaje", a sustinut Theodor Stolojan.

Premierul Emil Boc, insotit de mai multi lideri ai partidului, precum si de cativa dintre candidatii partidului la alegerile pentru Parlamentul European, au fost prezenti sambata, la Arad, unde au fost organizate o serie de manifestari dedicate implinirii a 90 de ani de administratie locala.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat vineri, la Buzau, ca este convins ca partidul din care face parte va castiga alegerile europarlamentare, insa la o distanta foarte mica de PSD, din cauza ca electoratul democrat-liberal va canaliza o parte din voturi catre candidatul independent Elena Basescu.

"Sunt ferm convins ca Partidul Democrat Liberal va castiga alegerile. Nu va castiga la o diferenta mai mare de unu - doua procente de PSD, pentru ca avem si chestiunea cu plecarea lui EBA, dar PDL-ul si PSD-ul vor fi acolo. PDL-ul va avea un procent - doua in fata", a declarat Cezar Preda, intr-o conferinta de presa.

Acesta a mai tinut sa isi exprime neincrederea in sondajele de opinie, despre care crede ca reflecta subiectiv ponderea partidelor politice inaintea alegerilor.

"Cand vine vorba de exagerarile sau denaturarea voita a sondajelor, va pot spune ca nu ma impresioneaza, si nici pe dumneavoastra. Scot ei un sondaj, scoatem si noi unul deseara, scot ei cu cinci in fata, scoatem si noi cu sapte, si s-a dus de rapa tot", a afirmat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Theodor Stolojan, #electorat PDL EBa, #sondaj euroalegeri 2009, #alegeri europarlamentare 2009 , #alegeri europarlamentare 2009