Surpriza la lansarea eurocandidatilor PD-L: Basescu sugereaza ca va candida (Video)

Sambata, 09 Mai 2009, ora 11:37
5232 citiri
Surpriza la lansarea eurocandidatilor PD-L: Basescu sugereaza ca va candida (Video)

Presedintele Traian Basescu le-a facut o surpriza pedelistilor adunati sambata, la Sala Palatului, pentru a-si lansa candidatii la algerile europarlamentare si a sustinut un discurs, chiar dupa cel al premierului Emil Boc.

Desi democrat-liberalii au afirmat ca nu i-au facut nici o invitatie presedintelui, la ceremonie, seful statului a urcat pe scena in aplauzele si uralele celor aproape 7.000 de participanti la evenimentul de la Sala Palatului.

Basescu si-a inceput discursul evocand legatura sentimentala pe care o are cu aceasta formatiune politica. La un moment dat, a lasat sa se inteleaga ca urmeaza sa candideze la alegerile prezidentiale si sa le si castige, spunand ca vrea sa umble prin tara si in ianuarie, adica dupa investirea celui care va castiga alegerile din noiembrie.

"Intalnirea cu dvs. este si o ocazie pentru a va spune sperantele mele legate de partidul de guvernamant intr-o perioada dificila", a spus Basescu la inceputul discursului sau sustinut sambata, la Sala Palatului, cu ocazia prezentarii candidatilor PD-L la alegerile europarlamentare.

Presedintele a vorbit despre situatia dificila prin care trece tara, declarand ca "toata responsabilitatea trecerii peste perioada de criza fara derapaje este a acestui partid", anuntand ca "Criza nu este o scuza pentru stagnarea procesului de reforma".

"Aveti trei legi de facut anul acesta", a spus Basescu, enumerandu-le: legea salarizarii personalului bugetar, legea pensiilor si legea raspunderii fiscale.

"In perioada de criza ecpnomica, nimeni nu poate scoate din criza pe celalalt, ori iesim impreuna, ori nu iesim niciunul, asta iunseamna solidaritate", a declarat presedintele, in uralele celor prezenti.

"Raman optimist, dar nu vreau sa ma grabesc"

"Am ramas optimist, Romania va trece fara derapaje economice si sociale perioada de criza. Si nu vreau sa fiu la fel de optimist ca guvernatorul Bancii Nationale", a spus Basescu, mentionand ca "La sfarsitul lunii iulie as vrea sa va spun ca am reluat cresterea economica".

"Vreau sa umblu mult prin tara (...) si in ianuarie"

"Spre insatisfactia unora, vreau sa umblu mult prin tara, nu pentru ca as fi in campanie, intotdeauna am umblat, ci ca sa vad cum se investesc cei 9 miliarde de euro rezervati investiitilor directe din bugetul de stat. Nu doar in mai, ci si in iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie", a promis presedintele, lasand sa se inteleaga ca va candida la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Abordand subiectul alegerilor pentru Parlamentul European, Traian Basescu a spus "alegerile pentru Parlamentul European par a fi neglijate de toate partidele, ele aflandu-se deja in campanie pentru alegerile care vor avea loc in noiembrie. Nu se ocupa locul 1 pentru cel care intra primul in campanie", a spus presedintele.

"Avem nevoie sa demonstram ca natiunea romana este una care gandeste in spirit european", a spus presedintele, incercand sa mobilizeze romanii la vot. "As vrea ca, pe 7 noaptea sau 8 dimineata, sa constatam ca romanii s-au prezentat la vot".

"Etalonul dupa care se judeca nivelul de atasament la valorile europene este implicare la vot", a spus el, completand ca "Guvernele pot fi privite mai bine sau mai rau, la fel si presedintii, dar natiunile isi testeaza atasamentul prin implicarea la vot. Acesta este un barometru care arata cat de europeni suntem".

"De aceasta data, clasa politica are responsabilitatea de a-i convinge pe romani sa se prezinte la alegeri, iar romanii au responsabilitatea sa se prezinte la vot", a declarat presedintele Romaniei.

"Modul in care romanii se vor prezenta la alegeri va fi cartea de vizita europeana a poporului roman", a spus Traian Basescu.

"Sunteti singurul partid care nu-si injura presedintele"

In final, presedintele Basescu s-a adresat membrilor PD-L, spunand "Macar dvs. sa va ocupati de campania pentru Parlamentul European si nu de cea pentru prezidentiale, toate la timpul lor".

Basescu si-a terminat discursul intr-o nota glumeata, spunandu-le pedelistilor prezenti: "Va multumesc, sunteti singurul partid care nu isi injura presedintele".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu europarlamentare, #lansare candidati PDL , #alegeri europarlamentare 2009