Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

The Telegraph: "Paris Hilton din Carpati" candideaza pentru PE

Luni, 01 Iunie 2009, ora 19:08
1989 citiri
The Telegraph: "Paris Hilton din Carpati" candideaza pentru PE

Candidatura Elenei Basescu la europarlamentare, dar nu numai, starneste noi comentarii in presa din strainatate.

In Romania, "Paris Hilton din Carpati" candideaza la euroalegeri. In Polonia, un comunist candideaza din partea unui partid care are o ideologie... irlandeza. In Franta, candidatii care se impotrivesc capitalismului fac zgomot mai mult ca de obicei.

In cateva zile, pe intreg teritoriul Uniunii Europene, in 27 de tari, o serie de persoane extrem de periculoase si traznite profita de starea fragila a economiei globale si de dezamagirea principalelor partide politice pentru a prinde un loc in PE, comenteaza britanicii de la The Telegraph.

Unii dintre candidati vor fi votati emotional. Din cei 375 de milioane de oameni care au dreptul la vot in Europa, mai mult de 150 de milioane vor vota emotional, spun analistii.

Prezenta la urne a scazut constant de la 63 la suta - procent inregistrat in primul sondaj pentru Parlamentului European in 1979, pana la 46 de la suta la ultimul vot, in 2004. De data aceasta, prezenta la vot ar putea fi mai mica de 40 la suta, cred observatorii.

In ciuda situatiei economice deosebite, analistii politici cred ca partidele extremiste nu vor acumula suficiente voturi pentru a trimite un numar mare de deputati la Bruxelles si Strasbourg.

Britanicii o compara pe fiica presedintelui cu Paris Hilton. "In mod clar bruneta, Elena Basescu a fost comparata cu blonda platinata Hilton, iar potentialii alegatori o pot aprecia online, vazand-o tolanita pe scaune de masina sau calare pe cai.

Ea este fiica lui Traian Basescu, presedintele Romaniei, si candideaza ca independent pentru Parlament, pe fundalul strigatelor puternice de nepotism", mai comenteaza The Telegraph.

Si Associated Press comenteaza luni candidatura Elenei Basescu la europarlamentare. Agentia de presa arata ca Elena Basescu a respins acuzatiile de nepotism si lipsa de experienta, afirmand ca s-a aflat in campanie impreuna cu tatal sau inca de cand avea 12 ani si ca a facut practica la Parlamentul European.

AP comenteaza si declaratia Elenei Basescu cu privire la legalizarea marijuanei, facuta in emisiunea "Vorbe Grele", precizand ca pozitia sa cu privire la droguri i-a adus multe critici din partea politicienilor conservatori si a tinut zile in sir paginile ziarelor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elena Basescu europarlamentare, #Elena Basescu AP, #Paris Hilton Carpati , #alegeri europarlamentare 2009