Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Winkler: Eurodeputatii incearca sa obtina capital electoral pe seama Romaniei

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 22:58
1432 citiri
Winkler: Eurodeputatii incearca sa obtina capital electoral pe seama Romaniei

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler sustine ca in perioada campaniei pentru europene, o serie de deputati din PE incearca sa obtina capital electoral prin amendamente care vizeaza fondurile UE pentru Romania, existand chiar pericolul ca unele sa fie adoptate.

Winkler a explicat ca in ultimele doua sesiuni plenare de la Strasbourg au existat mai multe amendamente ale europarlamentarilor din tarile critice ale Romaniei, care ar putea fi adoptate pentru ca reprezentantii romani nu fac "front comun" impotriva acestora.

"Acum parlamentarii europeni sunt in campanie si exista un grup, care nu este unul formal, ci exista europarlamentari care incearca sa-si faca ceva capital electoral, in tarile lor, care sunt in general tarile care au fost mai exigente cu aderarea Romaniei si Bulgariei la UE", a declarat Winkler.

Astfel, europarlamentarul UDMR a sustinut ca "au fost depuse amendamente la diverse rapoarte care acum sunt in procedura, amendamente care se refera cu predilectie la Romania si Bulgaria, dar si la alte tari aderate recent".

Intrebat daca exista posibilitatea ca acestea sa fie adoptate in urmatoarele sesiuni plenare, Winkler explicat ca "exista o asemenea posibilitate in situatia in care exista o opinie defavorabila Romaniei".

"Noi ar trebui sa facem front comun pentru a anihila aceasta opinie defavorabila Romaniei, insa, in practica nu se intampla intotdeauna, pentru ca se transpune lupta politica interna si in modul in care grupurile de europarlamentari romani colaboreaza. De multe ori o opinie defavorabila Guvernului este agreata si de diversi politicieni romani", a mai spus Winkler.

Comisia Europeana leaga plata fondurilor UE catre Romania de reforma justitiei si lupta anticoruptie din Romania, se arata intr-un document de informare al CE transmis Parlamentului European si consultat de NewsIn.

"Comisia monitorizeaza atent situatia din Bulgaria si Romania. Plata fondurilor depinde, desigur, de evolutia mediului legislativ si judiciar si de progresele inregistrate in implementarea diferitelor planuri de actiune", se arata in concluziile documentului datat 8 aprilie 2009, fiind pentru prima oara cand CE leaga direct plata fondurilor europene de reforma justitiei si lupta anticoruptie.

Documentul remis europarlamentarilor arata ca, in prezent, 316 milioane de euro din fondurile de preaderare pentru agricultura (SAPARD) raman suspendate, din care 142 milioane au fost raportate la Comisie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iuliu Winkler, #UDMR, #eurodeputati straini, #capital electoral , #alegeri europarlamentare 2009