Alegeri europarlamentare 2014: Asteptare de o ora la coada ca sa votezi

Duminica, 25 Mai 2014, ora 12:50
1711 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Asteptare de o ora la coada ca sa votezi
Foto: Unimedia

La sectiile de votare din Chisinau deschise de Romania pentru alegerile europarlamentare s-au format cozi inca de dimineata. Oamenii care vin la alegeri spun ca trebuie sa astepte si pana la o ora.

Cel mai mare rand, de peste o suta de oameni, s-a format la sectia 111 de pe teritoriul Ambasadei Romaniei la Chisinau. De asemenea, zeci de oameni stau la coada si la sectia 114, unde se afla sediul ICR "Mihai Eminescu".

Oamenii care au venit la alegeri spera ca votul lor va contribui la o atentie mai sporita a UE fata de Republica Moldova.

"Am votat pentru UE, pentru deschiderea spre UE. Cred ca aceste alegeri sunt foarte importante pentru ca in urma lor situatia ar putea sa se schimbe si cred ca toti locuitorii Republicii Moldova merita un trai mai bun. Sansa noastra este in UE", a declarat Ana Bantos.

Actorul Mihai Fusu spune ca, prin participarea masiva la vot, cetatenii romani din Republica Moldova trebuie sa demonstreze ca nu au primit cetatenia romana doar pentru libertatea de a calatori in UE. "Din moment ce Republica Moldova trebuie sa semneze Acordul de asociere cu UE, este inca o modalitate de a arata ca romanii din Republica Moldova sunt cetateni romani constienti", a aratat el.

Deputatul Gheorghe Brega a declarat ca a votat pentru ca viitorii europarlamentari sa acorde mai multa atentie Republicii Moldova. "Am votat pentru binele statului nostru roman. Cetatenii trebuie sa faca o alegere pentru cei care pot sa ne reprezinte si care au interese nationale atat pentru Republica Moldova, cat si pentru Romania, pentru ca printre europarlamentari mai sunt si din cei care au alte interese si care uita de Republica Moldova", potrivit lui Gheorghe Brega.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat opt sectii de votare in Republica Moldova pentru alegerile pentru Parlamentul European. Patru dintre acestea functioneaza la Chisinau, dintre care doua la sectia consulara, una la sediul Ambasadei si una la sediul Institutului Cultural Roman "Mihai Eminescu".

Alte doua sectii sunt deschise la Consulatul General de la Balti (Nord), una la Consulatul General de la Cahul (Sud) si alta la Biroul Consular de la Ungheni (Vest).

Potrivit unor date, in Republica Moldova sunt aproximativ 250.000 de cetateni romani, din care majoritatea si-au redobandit cetatenia in ultimi ani. Participarea la alegerile europarlamentare din acest an pare sa fie mult mai ridicata decat la cele din 2009, cand la cele patru sectii de votare deschise atunci s-au prezentat ceva mai mult de 1.400 de persoane.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#coada alegeri europarlamentare Chisinau , #alegeri europarlamentare 2014