Ziare.com

Alegeri europarlamentare 2014: Biserica face recomandari

Joi, 22 Mai 2014, ora 21:03

   

Alegeri europarlamentare 2014: Biserica face recomandari
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a recomandat, joi, credinciosilor sa mearga duminica la urne si sa ii aleaga pe cei care promoveaza valorile crestine si, mai ales, familia traditionala.

"In perspectiva alegerilor europarlamentare din Romania din ziua de 25 mai 2014, Biserica Ortodoxa Romana recomanda clerului si credinciosilor ortodocsi ca, in calitate de cetateni europeni, sa participe la alegerile europarlamentare si sa sustina pe acei candidati care fac dovada ca pot apara si promova valorile crestine, in special familia traditionala, viata si demnitatea umana", se arata intr-un comunicat al BOR.

Totusi, reprezentantii bisericii au tinut sa precizeze ca aceasta este neutra din punct de vedere politic, dar nu indiferenta fata de problemele societatii romanesti.

In comunicat se mai arata ca, "Biserica Ortodoxa Romana va continua sa se implice in politica generala a tarii, contribuind - prin mijloace specifice - la apararea credintei in Dumnezeu, a libertatii, democratiei, independentei, integritatii, prosperitatii spirituale si materiale a Tarii si poporului roman, respingand orice forma de ideologie atee, precum si orice forma de extremism".

Alegeri europarlamentare 2014:Boicotarea alegerilor avantajeaza PSD

De asemenea, joi, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat in special indemnul pastoral privind alegerile europarlamentare.

"Reitereaza hotararea de neutralitate politica in conformitate cu Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe Universale (6 Apostolic, 7 Sinodul IV Ecumenic, 10 Sinodul VII Ecumenic, 11 Sinodul local Cartagina).

Aceste canoane interzicarhiereului, preotului, diaconului si monahului sa faca politica partinica, sa fie membru al unui partid politic, sa participe la campanii electorale, sa candideze si sa ocupe functii in administratia publica", se mai arata in documentul citat.

A.G.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1167 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

expresia asta "prin mijloace specifice".......

citat in comunicatul bor: "biserica ortodoxa romana va continua sa se implice in politica generala a tarii, contribuind - prin mijloace specifice...."
joi, 22 mai 2014, ora 21:03, sursa: ziare.com
....facea parte din vocabulerul securist din timpul regimului comunist si acoperea, printre altele, spionatul, denuntatul si turnatul aproapelui, delatiunea la organe de ce se spovedeste crestinul cand se destainuie reprezentantului pe pamant al lui Doamne, Doamne, bagatul de soparlici si soparle de care acelasi reprezentant in mintea crestinului ortodox practicant, samd.
ca tot veni vorba "prin mijloace specifice", ar fi de asteptat de la biserica care a dat acest comunicat sa lamureasca crestinii ortodocsi si restul cetatenilor romani "prin ce mijloace specifice" neutra politic institutie nu a fost in stare sa se tina de promisiunea solemna facuta in anul 2006 prin care se angaja cu parolu' dumneaiei ca in cel mult TREI ani va apare la lumina istoria adevarata a relatiilor dintre partidul comunist, organele de securitate, represive si de politie politica ale acestia si bor. autrecut o gramada de ani, bor-ul nu da pe ce-a promis nici doi bani, se baga din nou ca musca in ....politichie desi se jura ca n-o face dar iar am prins-o cu politichia'n brate. si atunci ce fel de biserica crestina otodoxa este bor-ul care nici macar nu VREA sa-si urmeze si respecte propriile canoane.

 

Pentru dreapta acum la final

Votati FC voi cei care inca nu stiti ce partid din dreapta preferati fara niciun dubiu si oricum nu de cateva voturi ale voastre ar depinde acel partid. Singurul care risca sa lase un parlamentar in plus Psd-ului, daca nu face 5% sau cu 5,4% ar putea sa mai ia unul de la Psd. Asta fata de rezultatul ultimului sondaj pe care-l postez pentru verificare
-Psd: 39,35% (15 locuri)
-Pnl: 15,5% (6 locuri)
-Pdl: 13,65% (5 locuri)
-Pmp: 9,6% (3 locuri)
-Udmr: 5,6% (2 locuri)
-Forta Civic─â: 5,1% (un loc)
-Ppdd: 4% (0 locuri)

Asadar repet votati FC si luati cel putin un scaun psd-ului

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor