Alegeri europarlamentare 2014: Mihai Turcanu, candidatul PNL de pe pozitia ocupata initial de Diaconu

Vineri, 23 Mai 2014, ora 10:58
5322 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Mihai Turcanu, candidatul PNL de pe pozitia ocupata initial de Diaconu
Foto: botosaninecenzurat.ro

Mihai Turcanu, fratele presedintelui CJ Botosani, Florin Turcanu, se afla pe pozitia a saptea a listei liberalilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Mihai Turcanu candideaza in premiera pentru un mandat de eurodeputat in Parlamentul European.

PNL a depus listele pentru europarlamentare - Antonescu: Speram la reprezentari demne in Europa (Video)

PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Fost sef ANSVSA si consilier al lui Victor Ponta

Fost presedinte ANSVSA cu rang de secretar de stat in perioada 23 mai 2012 - 13 martie 2013, Mihai Turcanu a demisionat dupa scandalul laptelui cu aflatoxina, fiind acuzat de proasta comunicare a informatiilor privind contaminarea laptelui. Scandalul a inceput pe 7 martie, cand 13.000 de litri au fost opriti inainte de a ajunge la consum, o parte provenind din Ungaria.

Ulterior, pe 20 martie, fosul sef al ANSVSA a devenit consilier al lui Victor Ponta. Mihai Turcanu este fratele presedintelui CJ Botosani si al PNL Botosani, Florin Turcanu.

Seful ANSVSA a fost demis, in urma scandalului laptelui (Video)

Inlocuit de la ANSVSA in scandalul laptelui, Turcanu a devenit consilierul lui Ponta

Fost sef ANSVSA si candidat pe primele locuri al PNL, despre europarlamentare si Diaconu - Interviu

In declaratia de avere, Mihai Turcanu a scris ca este inspector suspendat la cerere, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

Inainte de depunerea listei de candidati ai PNL pentru alegerile europarlamentare, de pe care a fost scos Mircea Diaconu, care ocupa pozitia a saptea, au fost voci in interiorul PSD Botosani, condus de secretarul general al social-democratilor, Andrei Dolineaschi, ca Mihai Turcanu a ajuns pe lista dupa excluderea fostului ministru al Culturii.

"Eu eram pe lista pe pozitia 8. Deci pozitia 8 am avut-o de la inceput, fara nicio problema. (...) Doar am urcat (de pe 8 pe 7) cand s-a hotarat ca sunt ceva probleme cu candidatura dl Mircea Diaconu si atunci lista efectiv a urcat cu o pozitie. Am urcat si eu, au urcat si colegii mei, adica fiecare a urcat cate o pozitie", a declarat Mihai Turcanu, pentru Ziare.com.

Venituri de aproape 50.000 de lei, in ultimul an

Mihai Turcanu detine, potrivit declaratiei de avere, 16.680 de metri patrati de terenuri agricole si intravilane in comuna Baluseni, din judetul Botosani, impreuna cu sotia sa, Ana Maria Turcanu. Terenurile au fost cumparate in anul 2007.

Tot impreuna cu sotia sa detine si un apartament de 107 metri patrati in judetul Botosani, cumparat in anul 2006. De asemenea, Turcanu are si doua masini - un BMW seria 5 din anul 2002 si o Dacia 1310 din anul 2003.

Nu in ultimul rand, in declaratia sa de avere, la capitolul venituri realizare in ultimul an fiscal, Mihai Turcanu a trecut un salariu de 15.653 de lei de la ANSVSA Bucuresti si unul de 3.115 lei de la DSVSA Botosani. In plus, in perioada in care a fost consilier a primit un salariu de 14.012 lei, iar de la ANPC Bucuresti a primit 16.233 de lei. Sotia sa, angajat al DSVSA Botosani, a inregistrat un salariu de 32.922 de lei, in ultimul an fiscal.

Alegeri europarlamentare 2014: Eduard Hellvig, fostul ministru PNL care incearca sa ramana in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Renate Weber, aparatoarea romanilor din UK

Alegeri europarlamentare 2014: Mircea Diaconu, de la senator si ministru PNL, la independent pentru PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...