Alegeri europarlamentare 2014: Siegfried Muresan, surpriza de pe locul 2 al listei PMP

Joi, 08 Mai 2014, ora 11:40
4279 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Siegfried Muresan, surpriza de pe locul 2 al listei PMP

Siegfried Muresan, consilier principal al PPE pe afaceri economice in Parlamentul European, candideaza pe pozitia a doua a listei Partidului Miscarea Populara la alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 33 de ani, Siegfried Muresan este o prezenta noua in politica din Romania, el avand o cariera academica si politica in afara tarii, la Bruxelles si Berlin. Totodata, este cel care a beneficiat de faptul ca Elena Basescu a renuntat sa candideze pentru un nou mandat, pe listele PMP.

Cine este Siegfried Muresan, candidat cu sanse la europarlamentare la doar 33 de ani Interviu

Europarlamentare 2014: PMP si-a depus lista de candidati - pe voturile cui mizeaza

Cariera stralucita in Europa

Candidatul PMP este consilierul pe politici economice si sociale al PPE in Parlamentul European, incepand din anul 2011, iar in ianuarie 2014 a fost promovat in pozitia de consilier politic principal. Inainte de a se alatura PPE, a lucrat in Bundestag - Parlamentul Germaniei, dar si pentru Parlamentul European, potrivit Martenscentre.eu.

De asemenea, a fost consilier al presedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului german, crestin-democratul Gunther Kirchbaum, intre anii 2006 si 2009, cand a plecat de la Berlin la Bruxelles.

Anterior, a castigat prin concurs o bursa a Parlamentului Germaniei acordata tinerilor lideri din Europa de Est, dupa care a urmat un stagiu in Bundestag.

"Eu cunosc Europa; am studiat, am trait, am lucrat in Europa; cunosc avantajele Uniunii Europene si vreau ca romanii sa beneficieze de pe urma lor", a declarat Siegfried Muresan, intr-un interviu pentru Ziare.com, in luna aprilie.

A facut studii economice la Bucuresti (ASE) si Berlin, unde are un master in stiinte economice la Universitatea Humboldt, iar modelul sau politic este Angela Merkel.

Laudat de Traian Basescu, Elena Udrea si Elena Basescu

Siegfried Muresan ocupa pozitia a doua a listei PMP pentru alegerile europarlamentare in urma renuntarii Elenei Basescu la candidatura.

"Pe lista noastra se regaseste un tanar de aceeasi varsta cu mine, este vorba de Siegfried Muresan, si ma bucur ca am avut posibilitatea sa dau o sansa unui tanar sa se afirme in politica, pentru ca si mie mi s-a dat la un moment dat o sansa si era de datoria mea sa promovez mai departe pe cineva", a spus Elena Basescu, despre el.

De asemenea, Elena Udrea a spus despre Muresan ca este "un tanar care a avut o activitate performanta" in Parlamentul European.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

In plus, si presedintele Traian Basescu a vorbit in doua randuri despre candidatul PMP la europarlamentare: "Luati-l pe Siegfried Muresan, sunt convins ca o sa va placa".

"Cei care studiaza in strainatate si au calificati foarte inalte, dar si dovedite sunt bineveniti in tara, dar au 200 de euro/luna. Cei care au calitati au perspectiva progresului in functie si in venituri. Un astfel de tanar este Siegfried Muresan, pe locul 2 pe lista PMP, deci eligibil", a mai spus Traian Basescu.

Alegeri europarlamentare 2014: Cristian Preda, liderul listei PMP si unul dintre cei mai activi in PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Citeste si:
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
La un an de zile după ce au început să strângă primele semnături, PSD alături de alte cinci partide nu au reușit să strângă îndeajuns de multe semnături pentru organizarea...
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 10 august, că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. ”Autoritatea pentru Reformă...
Comentarii
Tot ORD
rank 5
Nimic deosebit.E valoarea,profesionalismul unui om capabil si educat
ORD cel adevarat
rank 5
E corect ce a facut PMP. Nu tii pe tusa o valoare pentru Romania..