Alegeri europarlamentare 2014: Viorica Dancila vrea un nou mandat in PE pe lista PSD

Marti, 20 Mai 2014, ora 17:10
6077 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Viorica Dancila vrea un nou mandat in PE pe lista PSD

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila ocupa pozitia a noua a listei aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 50 de ani, Viorica se afla in Parlamentul European din anul 2009, fiind aleasa de pe ultima pozitie eligibila a listei PSD.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Scurta cariera politica

Viorica Dancila, originara din judetul Teleorman, a ocupat mai multe functii in interiorul PSD, incepand cu anul 2000, insa nu a fost niciodata parlamentar al Romaniei, iar in Parlamentul European a fost aleasa dupa ce a candidat si in anul 2007, insa pe o pozitie neeligibila.

Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

Ea ocupa functia de vicepresedinte al Organizatiei Nationale de Femei a PSD (din anul 2010) si pe cea de presedinte al organizatiei Teleorman de Femei a PSD (din anul 2005).

De asemenea, a fost si lider de grup al europarlamentarilor PSD din cadrul PE (martie 2010 - martie 2011), consilier judetean PSD (2008-2009), membru in Consiliul National al PSD (2005-2009), vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Teleorman (2005 - 2011), presedinte al Organizatiei de Femei PSD Videle (2000-2003), consilier local Videle (2004-2008) si presedinte al Organizatiei PSD Videle (2003-2011).

De profesie inginer, a lucrat pana in anul 2009 la Petrom. In plus, a fost profesor la Liceul Industrial Videle, in anii '90,

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Viorica Dancila are aproape 1.000 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura, fiind pe locul 4 in randul europarlamentarilor romani, in aceasta privinta, si intre primii 50 din intregul PE. Ea are 624 de luari de cuvant in plenul PE si 178 de intrebari parlamentare.

De asemenea, are doua rapoarte in calitate de raportor alternativ, unul in luna aprilie 2011, in Comisia pentru dezvoltare regionala, si unul in luna septembrie 2012, in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala, potrivit paginii sale de pe site-ul Parlamentului European.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Totodata, este membru in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala, in Delegatia pentru relatiile cu tarile din Mashrek si in Delegatia la Adunarea Parlamentara a Uniunii pentru Mediterana, precum si membru supleant in Comisia pentru dezvoltare regionala, in Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova si in Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest.

Cu o prezenta de 84 la suta la sedintele din plenul Parlamentului European, Viorica Dancila ocupa locul 20 in randul europarlamentarilor romani.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

Feminista convinsa

Viorica Dancila a militat, in plenul Parlamentului European, in luna martie 2014, pentru egalitatea dintre femei si barbati in Uniunea Europeana: "Strategia pentru egalitatea intre femei si barbati 2010-2015 constata ca, desi femeile reprezinta aproape jumatate din forta de munca din UE si peste jumatate din absolventii de facultate, femeile sunt inca subreprezentate in procese si pozitii decizionale. O problema deosebita o reprezinta femeile din mediul rural care au o rata de ocupare mult mai mica decat femeile din mediul urban".

Ponta, rugat de femeile PSD sa-si sustina sotia la europarlamentare

De asemenea, in luna august 2013, la alegerea candidatilor pentru PE din partea Organizatiei de Femei a PSD, Viorica Dancila a spus ca "Organizatia de Femei (a PSD - n.red.) ar trebui sa aiba ca obiectiv central cresterea increderii electoratului in ideea de femeie politician, femeie candidat, femei europarlamentar".

Alegeri europarlamentare 2014: Ioan Mircea Pascu, fostul ministru PSD aflat de 7 ani in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Ecaterina Andronescu, aproape de intrarea in premiera in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Corina Cretu, liderul listei PSD-UNPR-PC

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Viorica Dancila candidat europarlamentare, #Viorica Dancila candidat PSD europarlamentare, #Viorica Dancila alegeri europarlamentare, #lista PSD europarlamentare, #PSD alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014