BEJ Salaj cere inlaturarea sloganului "Mandri ca suntem romani"

Vineri, 16 Mai 2014, ora 19:57
4471 citiri
BEJ Salaj cere inlaturarea sloganului "Mandri ca suntem romani"
Foto: Ziare.com

Biroul Electoral Judetean Salaj a decis, vineri, inlaturarea tuturor materialelor de campanie ale PSD care folosesc sintagma "Mandri ca suntem romani", "Romania puternica in Europa", admitand o sesizare depusa de PDL.

PDL Salaj a depus sesizarea in data de 15 mai 2014, iar ea a fost discutata in sedinta BEJ de vineri, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Democrat-liberalii au contestat faptul ca PSD a folosit aceste sloganuri care "inoculeaza idea ca doar cetatenii care isi vor exprima votul pentru candidatii PSD se pot simti mandri ca sunt romani, si doar in acest mod Romania va avea un cuvant de spus in Uniunea Europeana".

"Aceste sloganuri produc o sugestie subliminala de natura a specula sentimentul de apartenenta nationala a alegatorilor, in sensul inducerii ideii conform careia doar cetatentii care acorda voturile candidatilor PSD se pot simti mandri ca sunt romani", se spune in sesizarea PDL Salaj acceptata, vineri, de BEJ Salaj.

Decizia BEJ Salaj a fost luata cu majoritate de voturi si ea obliga primarii localitatilor din judetul Salaj sa inlature toate materialele de campanie electorala care contin sintagmele "Mandri ca suntem romani" si "Romania puternica in Europa".

Alianta PSD-UNPR-PC poate contesta aceasta decizie la Biroul Electoral Central in 48 de ore de la afisarea ei.

Liderul organizatiei PDL Salaj, Lucian Bode, a afirmat ca in acest mod "BEJ Salaj a facut dreptate".

"Este clar ca PSD a recurs la niste sloganuri parsive, care speculeaza mandria pe care o resimte fiecare roman. PSD demonstreaza, si in campania electorala din 2014, ca nu se poate abtine sa nu fure si sa nu ii pacaleasca pe romani. PSD ramane si in campania pentru europarlamentare cea mai mare pacaleala nationala. PSD nu s-a saturat de cat a furat, vrea sa ne fure si simbolurile nationale si mandria de a ne simti romani", a declarat Lucian Bode.

Si Capitala este impanzita cu asemenea afise, pe unele dintre ele sloganul "Mandru ca sunt roman" fiind scris in culorile nationale, rosu, galben si albastru (foto), lucru de asemenea interzis de lege.

Totodata, Alianta PSD-UNPR-PC trebuie sa inlature din 23 de judete si toate materialele electorale care contin sintagmele "USL traieste" si "Continuam USL". PNL a sesizat birourile electorale si acestea, inclusiv BEC, le-au dat dreptate.

USL "moare" judet cu judet. De ce nu dispare la nivelul intregii tari?

Cu toate acestea, alianta PSD-UNPR-PC refuza sa puna in aplicare deciziile BEC, fapt ce constituie contraventie si se pedespeste conform legii.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#BEJ Salaj mandri romani, #BEJ Salaj afise PSD, #PSD mandri romani, #PSD afise ilegale , #alegeri europarlamentare 2014