Campania PSD "Mandru ca sunt roman", facuta cu poze din Polonia si Belarus?

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 16:59
12625 citiri
Campania PSD "Mandru ca sunt roman", facuta cu poze din Polonia si Belarus?

Campania PSD pentru europarlamentare se deruleaza sub sloganul "Mandru ca sunt roman", dar unele dintre imaginile folosite pe afise sunt facute de fotografi din Belarus si Polonia, cel mai probabil in tarile lor de origine, nu in Romania.

Pesedistii au fost prinsi cu "mata'n sac" de Flavius Bunoiu, entertrainer.tv. si Aurel Geambasu.

Acestia au observat ca imaginea care insoteste sintagma "Romania, granarul Europei" este luata din arhiva shutterstock, fiind realizata de un fotograf din Belarus.

Si alte imagini folosite de PSD sunt luate din aceeasi arhiva, care functioneaza contra cost, una dintre ele (foto) fiind facuta de Subbotina Anna din Polonia.

Amuzant este faptul ca afirmatia "Romania are cea mai mare crestere economica din Europa!" este ilustrata cu imaginea unei familii care cumpara un... pomelo (nu mere sau alte produse romanesti) dintr-un supermarket din Belarus probabil, cata vreme artistul care a inscris fotografia in aceeasi arhiva shutterstock e din aceasta tara.

Contactat de Ziare.com pentru a explica de ce a apelat PSD la acest tertip, daca exista numerosi fotografi romani de exceptie, iar Romania e o tara minunata, de care trebuie sa fim mandri, Catalin Ivan, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD si purtator de cuvant al partidului, s-a aratat surprins.

"Nu m-am ocupat eu de afise, ar trebui intrebata firma care se ocupa de campanie. Nu stiu sa va spun care este aceea, eu sunt doar candidat. Din cate stiu eu toate companiile de publicitate lucreaza cu imagini pe care le cumpara, pentru ca sunt facute special pentru print si au o anumita calitate", a declarat Catalin Ivan, fara sa ofere detalii suplimentare cu privire la firma care se ocupa de campania electorala a PSD.

Intrebat de ce PSD nu a folosit imagini facute de fotografi romani in Romania, care sa reprezinte un camp cu grau, daca sloganul partidului este "mandru ca sunt roman", Catalin Ivan a raspuns: "Pentru ca probabil nu exista asemenea imagini la rezolutia si calitatea necesara pentru toate materialele pe care trebuie sa le facem cu un camp cu grau din Romania. Dar asta nu inseamna ca nu exista un camp cu grau, care sa arate identic, la noi in tara. Este doar o solutie tehnica. Imaginile se gasesc foarte bine si la noi".

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....