Cate voturi multiple si alte nereguli a gasit AEP la alegerile europarlamentare

Marti, 03 Februarie 2015, ora 10:31
3107 citiri
Cate voturi multiple si alte nereguli a gasit AEP la alegerile europarlamentare

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a finalizat verificarea listelor electorale de la alegerile europarlamentare si a gasit mai multe nereguli, printre care 4.641 cazuri de vot multiplu.

Acestea au afectat 9.310 inregistrari, 3.106 CNP-uri fiind regasite pe listele permanente, iar restul pe listele suplimentare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Au mai fost identificate si 2.600 de semnaturi identice.

Alte nereguli constatate sunt: 1 CNP invalid (lungimea CNP-ului avea mai putin de 13 caractere), 571 inregistrari avand semnatura incerta, dintre care 135 semnaturi prezentau stersaturi sau adaugiri peste partea initiala, 350 de semnaturi reprezentau posibile insemnari ale membrilor sectiei de votare, iar 86 depasau partial sau total spatiul alocat acestora in cadrul listelor.

De asemenea, au mai fost identificate 950 de inregistrari catalogate ca avand randul anulat, dintre care 557 de semnaturi aveau randurile taiate cu o linie sau alte insemnari, 140 de semnaturi erau radiate, iar in cazul a 253 de semnaturi apareau insemnari de urna mobila.

In cazul a 26 inregistrari s-a constat lipsa semnaturii.

Pentru verificarea listelor electorale utilizate la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014 AEP a cules in baza de date 18.267.155 de inregistrari preluate de pe listele permanente si 727.118 inregistrari preluate de pe listele suplimentare.

Vot prin corespondenta pentru diaspora? Cand informatizam sectiile de votare? Interviu cu presedintele AEP

Perchezitii DNA in dosarul "Gala Bute": Noi dovezi privind fapte de coruptie

In conformitate cu prevederile art. 52 alin. (5) din Legea nr. 33/2007, AEP a transmis rezultatele verificarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Conform legislatiei in vigoare, AEP are obligatia ca, in termen de sase luni de la primirea listelor electorale de la Biroul Electoral Central, sa le verifice pentru depistarea unor posibile cazuri de vot multiplu.

C.B.

Citeste si:
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Primarul Ciprian Ciucu a anunțat marți, 16 august, că un nou parc va fi amenajat în Sectorul 6, în zona Lacului Morii. Pentru realizarea proiectului, primăria lansează un ”concurs...
Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, apropouri pentru remanierea unui ministru UDMR
Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, apropouri pentru remanierea unui ministru UDMR
Relația dintre partidele care fac parte din coaliția de guvernare continuă să fie una tensionată după ce un vicepreședinte PNL a făcut apropouri pentru remanierea ministrului UDMR al...