Ce averi au candidatii PNL la europarlamentare: Manescu nu are economii, Busoi e cel mai bogat

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 14:06
3875 citiri
Ce averi au candidatii PNL la europarlamentare: Manescu nu are economii, Busoi e cel mai bogat

Cristian Busoi, candidat PNL pentru europarlamentare, este unul dintre cei mai instariti liberali de pe lista pentru PE, Ramona Manescu sustine ca nu are economii semnificative in conturile bancare, in timp ce alti europarlamentari PNL si-au sporit semnificativ averea dupa cinci ani de mandat.

Conform declaratiilor de avere depuse la BEC odata cu inregistrarea candidaturilor pentru Parlamentul European, Norica Nicolai, prima pe lista PNL, a economisit dupa cinci ani de mandat ca europarlamentar peste 300.000 de euro.

Daca la inceputul mandatului de europarlamentar, vicepresedintele PNL intra in alegeri cu 12.000 de lei si 7.000 de euro, la cinci ani distanta economiile sale au sporit: 13.899 de lei si 302.266 de euro.

Adina Valean, sotia presedintelui PNL Crin Antonescu, aflata pe locul doi pe lista liberalilor pentru PE, a dobandit bijuterii de 18.000 de euro si are aproximativ 100.000 de euro economisiti.

In urma cu cinci ani, Valean declara economii de 2.800 de lei, 86.600 de euro si 4.200 de dolari americani. Acum europarlamentarul precizeaza ca are in conturi 45.508 de lei, 179.347 de euro si 8.626 de dolari americani.

Ce averi au europarlamentarii romani?

Renate Weber, aflata pe locul cinci pe lista PNL, a cumparat un teren in Capitala si si-a construit o casa.

Renate Weber a dobandit in cei cinci ani de mandat un teren in Bucuresti de 295 de metri patrati pe care a construit o casa de locuit de 170 de metri patrati, finalizata in 2014. De asemenea, europarlamentarul a pastrat apartamentul din Capitala de 67 de metri patrati cumparat in 2009, dar si cota parte dintr-un apartament in Brasov, de 64 de metri patrati.

Ramona Manescu, aflata pe locul al treilea pe lista PNL, nu a facut economii semnificative in mandatul in PE, pe care l-a intrerupt in vara anului trecut pentru a fi numita ministru al Transporturilor.

Ramona Manescu declara ca nu are conturi bancare in care sa detina economii, nici bijuterii, metale pretioase ori obiecte de arta, plasamente sau investitii ori datorii care sa depaseasca pragul de 5.000 de euro.

Salariu de europarlamentar - Cat si-au sporit averea Daciana Sarbu, Monica Macovei sau Adina Valean

Cristian Busoi, cel mai bogat dintre candidatii PNL, declara economii de peste un milion de euro. El a fost europarlamentar tot pana in vara anului trecut, cand a fost numit presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Busoi este al patrulea pe lista PNL.

Busoi avea, in 2009, terenuri agricole de 58.820 de metri patrati in Caras-Severin, Mehedinti si Timis, terenuri intravilane de 1.840 de metri patrati in Caras-Severin si Mehedinti, precum si teren extravilan de 685 de metri patrati in Baile Herculane.

Eduard Hellvig, aflat pe locul sase pe liste PNL, are economii in conturi bancare mai mici decat datoriile.

Eduard Hellvig are doua suprafete de teren agricol de 401 metri patrati (Ilfov) si 665 de metri patrati (Bihor), detinute in cota parte cu sotia sa. In aceleasi judete detine si doua case de locuit, una de 143 de metri patrati in Ilfov si alta de 210 de metri patrati in Bihor.

Claudia Benchescu, aflata pe locul al optulea pe liste PNL, este angajat al ASF, dar fara avere.

Potrivit declaratiei de avere, ea nu detine proprietati, mobile sau imobile, economii sau datorii, ori bijuterii.

Mihai Turcanu, fratele presedintelui CJ Botosani, aflat pe locul sapte pe lista PNL, are 16.680 de metri patrati de terenuri agricole si intravilane intr-un sat din Botosani, dar si un apartament de 107 metri patrati in acelasi judet. El mai este proprietarul unui autoturism BMW si a unei Dacii 1310.

Turcanu precizeaza ca nu are economii, plasamente sau datorii care sa depaseasca 5.000 de euro. Anul trecut, liberalul a obtinut de la ANSVSA, unde a fost presedinte, un salariu de 15.653 de lei.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....