Vicepresedinte PDL: Voi candida la alegerile europarlamentare

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 15:58
3689 citiri
Vicepresedinte PDL: Voi candida la alegerile europarlamentare
Foto: oradestiri.ro

Vicepresedintele PDL si presedinte al organizatiei din Timis a democrat-liberalilor, Constantin Ostaficiuc, va candida la alegerile europarlamentare din 2014. Acesta a pierdut alegerile locale din vara, cand a candidat pentru un al treilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Liderul democrat-liberal, care a fost presedintele CJ Timis timp de doua mandate consecutive, intre 2004 si 2012, este unul dintre cei doi membri ai conducerii PDL care nu candideaza la alegerile parlamentare, nu sunt alesi locali si nici europarlamentari, celalalt fiind vicepresedintele Sever Voinescu, care si-a anuntat intentia de a nu candida pentru un nou mandat de deputat.

Presedintele PDL Timis a explicat si de ce, odata cu pierderea sefiei Consiliului Judetean, nu a optat sa candideze pentru Camera Deputatilor sau pentru Senat in judetul sau.

"Pentru ca imi doresc sa candidez la europarlamentare. (...) Eu doresc sa candidez la europarlamentare, in masura in care partidul va fi de acord, voi dori si voi spera sa intru pe lista la europarlamentare", a spus Constantin Ostaficiuc, pentru Ziare.com.

Alegeri parlamentare Timis 2012

Acesta a precizat ca i se parea "absolut incorect" sa candideze si la alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar peste un an si jumatate "sa ma duc intr-o noua candidatura". Urmatoarele alegeri europarlamentare vor avea loc in iunie 2014.

Liderul organizatiei PDL din Timis a marturisit ca nu s-a gandit niciun moment sa candideze pentru vreun post in Parlamentul Romaniei, dupa ce a pierdut alegerile locale din luna iunie, subliniind ca inca de la inceput si-a exprimat dorinta in interiorul partidului de a candida la europarlamentare.

USL a obtinut conducerea Consiliului Judetean Timis, in urma alegerilor locale din 10 iunie, prin candidatul Titu Bojin, care a fost votat de 48,24 la suta dintre alegatori, in timp ce principalul sau contracandidat, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc, a primit aproape 28 la suta din voturi.

Blaga, in sedinta informala cu noua conducere a PDL

Constantin Ostaficiuc a fost ales vicepresedinte al PDL la sfarsitul lunii iunie, alaturi de alti 14 democrat-liberali. Cu 766 de voturi, liderul PDL Timis a fost al cincilea vicepresedinte in ordinea numarului de voturi, cele mai multe avandu-le primarul Brasovului, George Scripcaru - 843.

Printre reprezentantii ARD care candideaza in judetul Timis la alegerile parlamentare se numara si presedintele PDL Vasile Blaga, in Colegiul 3 Senat, dar si senatorul Gheorghe David si deputatii Valeriu Tabara si Alin Popoviciu. Printre numele propuse de USL pentru un mandat de parlamentar in Timis se numara si socrul premierului Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sarbu, care candideaza in Colegiul 4 Senat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Constantin Ostaficiuc candidat europarlamentare, #Ostaficiuc alegeri europarlamentare, #vicepresedinte PDL candidat europarlamentare, #presedinte PDL Timis candidat europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014