Decizie definitiva: Lista depusa de Funar pentru PRM la europarlamentare, respinsa

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 21:12
3103 citiri
Decizie definitiva: Lista depusa de Funar pentru PRM la europarlamentare, respinsa
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins, marti, contestatia lui Gheorghe Funar la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a listei de candidati depusa in numele Partidului Romania Mare pentru alegerile europarlamentare.

Decizia luata marti de CAB este definitiva. BEC a respins, in 2 aprilie, lista de candidati depusa de Gheorghe Funar, pentru ca acesta nu avea calitatea pentru depunerea de candidaturi in numele PRM.

Europarlamentare 2014 - BEC a motivat respingerea unor candidaturi

Decizia Biroului a fost contestata de Funar la Tribunalul Bucuresti (TB), care a decis, in 4 aprilie, sa respinga solicitarea lui Gheorghe Funar. Sentinta data de TB a fost, insa, contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Tot la TB s-au mai judecat, alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC. Intre acestea s-au numarat cele depuse de Mircea Diaconu, Corneliu Vadim Tudor si Noua Republica.

De ce l-au lasat judecatorii pe Diaconu sa candideze: Legea ANI, "imprecisa" si "neclara"

In cazul lui Diaconu, TB a decis, sambata, admiterea contestatiei lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. In cazul lui Corneliu Vadim Tudor si al Partidului Noua Republica, condus de Mihail Neamtu, instanta bucuresteana a hotarat sa respinga contestatiile acestora la deciziile BEC.

In cazul in care deciziile luate de TB vor fi mentinute de Curtea de Apel Bucuresti, nici Vadim Tudor si nici membrii partidului Noua Republica nu se vor putea inscrie in cursa pentru europarlamentare.

Vadim Tudor nu poate candida la europarlamentare - Tribunalul Bucuresti

BEC a respins, in 2 aprilie, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, precum si cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale. Totodata, in sedinta BEC a fost respinsa candidatura independenta a lui Mircea Diaconu.

Eveniment Quarterly Report

Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#Funar europarlamentare, #PRM europarlamentare, #PRM respins europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014