Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 17:59
7887 citiri
Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, a facut publice, miercuri dupa-amiaza, candidaturile admise si cele respinse pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Printre candidaturile respinse se numara cea a fostului senator liberal Mircea Diaconu, precum si a ambelor liste PRM - cea care il continea pe Corneliu Vadim Tudor si cea a lui Gheorghe Funar. De asemenea, nici partidul Noua Republica, a carui lista de candidati era deschisa de presedintele Mihail Neamtu, nu a primit aprobarea pentru europarlamentare.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In acelasi timp, au fost respinse si listele de candidati ale Partidului Verde, Partidului Ecologist Roman, Partidului Dreptatii Sociale, Alternativei Socialiste si Aliantei Nationale a Agricultorilor.

In plus, pozitia a treia a listei PNTCD, ocupata de fostul deputat PDL Maria Stavrositu, a fost invalidata de BEC, din cauza lipsei declaratiei de necolaborare cu fosta Securitate.

Totodata, au fost respinse candidaturile independentilor Danut Liga, fost deputat PDL, precum si ale lui Valentin Daeanu, Adrian Toader, Nicolae Toteanu, Vasile Iustiuc si Doina Elena Noghin.

Cei carora li s-au respins candidaturile pot contesta decizia BEC, pana pe 10 aprilie. In prima instanta, pot contesta la Tribunalul Bucuresti, care se pronunta in 48 de ore. In a doua instanta, candidatii respinsi pot contesta la Curtea de Apel Bucuresti, care se pronunta in 24 de ore si a carei decizie este definitiva.

Alegeri europarlamentare 2014: Cine sunt cei 11 candidati independenti

In acelasi timp, BEC a aprobat listele de candidati ale aliantei electorale PSD-UNPR-PC, ale UDMR, precum si ale partidelor PNL, PDL, PMP, PNTCD (cu exceptia Maria Stavrositu), PP-DD si Forta Civica.

De asemenea, a fost admisa candidatura independentilor Corina Ungureanu, Constantin Titian Filip, Pericle Capsali, Peter Costea si Paul Purea.

BEC nu le permite lui C.V. Tudor si lui Gheorghe Funar sa candideze la europarlamentare

BEC a transmis ca motivul respingerii candidaturii lui Corneliu Vadim Tudor a fost faptul ca nu s-au intrunit suficiente semnaturi care sa poata fi validate. In ce il priveste pe Gheorghe Funar, in acest caz lista de candidati a PRM nu a fost acceptata deoarece Funar nu este reprezentant legal al partidului.

Mircea Diaconu nu poate candida la europarlamentare, a decis BEC

Totodata, in cazul lui Mircea Diaconu, BEC a luat decizia respingerii candidaturii sale in baza sesizarii pe care Agentia Nationala de Integritate a transmis-o si in care se reamintea ca ICCJ a dat o decizie definitiva si irevocabila conform careia fostul senator PNL nu poate ocupa o functie publica pana in 2015, dupa ce a incalcat regimul incompatibilitatilor.

Citeste si:
Marcel Ciolacu își contrazice colegii din coaliție: ”Sunt ferm convins că se va face o remaniere. E ceva normal”
Marcel Ciolacu își contrazice colegii din coaliție: ”Sunt ferm convins că se va face o remaniere. E ceva normal”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 9 august, că va avea loc o remaniere guvernamentală și că va exista o discuție aplicată în acest sens în coaliţie. Întrebat despre...
Primăria Capitalei cere daune de 1 milion de lei de la MOL România. Ce obligații contractuale a ”fentat” compania
Primăria Capitalei cere daune de 1 milion de lei de la MOL România. Ce obligații contractuale a ”fentat” compania
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi, 9 august, că municipalitatea a acţionat în instanţă compania Mol România. Primăria solicită pagube materiale de...