Europarlamentare 2014: Doar 10 semnaturi pentru o candidatura

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 09:52
3061 citiri
Europarlamentare 2014: Doar 10 semnaturi pentru o candidatura
Foto: Facebook/Vasile Iustiuc

Vasile Iustiuc, unul dintre cei 11 candidati independenti care si-au depus dosarul pentru europarlamentare, s-a inregistrat la BEC cu doar 10 semnaturi.

Initial, Vasile Iustiuc ne-a declarat ca a strans pentru sine 1.000 de semnaturi in campania pentru actorul Mircea Diaconu, insa revine cu lamuriri si pune totul pe seama unei probleme de exprimare.

"Eu m-am inscris cu doar 10 semnaturi la BEC, semnaturi stranse de o luna, de la colegii mei. Eu nu m-am folosit de Mircea Diaconu sa strang semnaturi pentru mine, m-am oferit voluntar, am vrut sa am pe cine sa votez", a precizat Iustiuc pentru Ziare.com.

Anterior, fostul pompier ne-a explicat cum a ajuns sa fie pe lista celor 11 candidati care cer aprobarea BEC pentru a participa la euroalegeri.

Europarlamentare 2014: Vasile Iustiuc

El ne-a declarat saptamana trecuta ca ar fi avut nevoie "de vreo trei ani" sa adune toate semnaturile, ceea ce inseamna, potrivit lui, ca "multi s-au inscris si cu semnaturi false".

"Candidatura mea va fi respinsa, e dreptul fiecarui cetatean sa introduca o cerere, legala sau ilegala. Am avut cam 1.000 de semnaturi, m-au ajutat si colegii, am strans cateva si in Bucuresti. Eu am renuntat, va dati seama ca nu strangeam mai mult de 6.000"

Iustiuc intentioneaza sa faca si el o contestatie: "Ma gandesc sa atac pe fond legea, va dati seama ca de unul singur e cam greu. Dar voi face o contestatie, la BEC, la CCR, pentru ca in Romania ai dreptul doar sa alegi, nu sa fii ales. S-a schimbat legea inaintea alegerilor, e foarte dificil. Eu am vrut sa demonstrez ca nu toti cetatenii romani pot candida, dreptul asta de a fi ales e numai fictiv, e praf in ochi".

Pana pe 15 aprilie, Biroul Central Electoral va analiza toate dosarele inregistrate si contestatiile formulate, candidatii validati fiind anuntati ulterior.

Nu mai putin de 11 candidati independenti si-au depus dosarul la BEC.

Acestia sunt Corina Ungureanu, Filip Constantin Titian, Adrian Toader, Danut Liga, Vasile Iustiuc, Nicolae Toteanu, Paul Purea, Iulian Pericle Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu si Valentin Eugen Daeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Iustiuc alegeri europarlamentare, #Vasile Iustiuc alegeri candidat , #alegeri europarlamentare 2014