Europarlamentare 2014: S-a inscris la BEC cu 1.000 de semnaturi stranse in campania lui Mircea Diaconu

Vineri, 28 Martie 2014, ora 19:02
11376 citiri
Europarlamentare 2014: S-a inscris la BEC cu 1.000 de semnaturi stranse in campania lui Mircea Diaconu
Foto: Facebook/Vasile Iustiuc

Pe lista candidatilor independenti, inscrisi pentru alegerile europarlamentare, conform Biroului Electoral Central, se afla, pe langa Corina Ungureanu si Mircea Diaconu, si persoane putine cunoscute opiniei publice. Cu dosarul unuia dintre candidati pare a fi insa o problema.

Este vorba de Vasile Iustiuc, un fost pompier in cadrul ISU, care are un dosar incomplet. Desi a primit un numar de inregistrare - 17/26.03.2014 - el nu a reusit sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare.

Alegeri europarlamentare 2014: Cine sunt cei 11 candidati independenti

Iustiuc a declarat, pentru Ziare.com, ca ar fi avut nevoie "de vreo trei ani" sa adune toate semnaturile, ceea ce inseamna, potrivit lui, ca "multi s-au inscris si cu semnaturi false". Este sigur ca dosarul sau va fi respins, dar intentioneaza sa faca o contestatie: "Ma gandesc sa atac pe fond legea, va dati seama ca de unul singur e cam greu.

Dar voi face o contestatie, la BEC, la CCR, pentru ca in Romania ai dreptul doar sa alegi, nu sa fii ales. S-a schimbat legea inaintea alegerilor, e foarte dificil. Eu am vrut sa demonstrez ca nu toti cetatenii romani pot candida, dreptul asta de a fi ales e numai fictiv, e praf in ochi".

A strans semnaturile in campania pentru Diaconu

Fostul pompier a adunat semnaturi in timp ce a facut campanie pentru Mircea Diaconu, intr-un cort amenajat in Piata Unirii din Capitala.

"Candidatura mea va fi respinsa, e dreptul fiecarui cetatean sa introduca o cerere, legala sau ilegala. Am avut cam 1.000 de semnaturi, m-au ajutat si colegii, am strans cateva si in Bucuresti. Eu am renuntat, va dati seama ca nu strangeam mai mult de 6.000. Eu nu sunt Mircea Diaconu, nu sunt Florin Piersic. Acuma am si eu satisfactia ca am muncit, am luptat, am stat zi de zi la Unirii, macar dansul (M. Diaconu - n. red.) candideaza. Ca veneau oameni acolo si semnau si spuneau ca daca era Diaconu cu partidul nu il sprijineau, dar asa, ca independent... Da' eu nu adunam, ca nu am notorietate", ne-a mai declarat Vasile Iustiuc.

Diaconu, despre contestarea candidaturii sale la PE: Foarte bine, asta si vreau, judecata

Acum, fostul pompier mentioneaza ca vrea sa analizeze si celelalte candidaturi pentru ca, spune el, exista multe nereguli: "modelul de tabel s-a schimbat, legea s-a schimbat inainte de alegeri, ca domnul prim-ministru a tinut-o la mapa si nu a facut-o publica, sa nu poata candida oricine. Erau nume dublate pe tabel, acuma am venit de acolo si am vazut".

Pana pe 15 aprilie, Biroul Central Electoral va analiza toate dosarele inregistrate si contestatiile formulate, candidatii validati fiind anuntati ulterior.

Remus Cernea rateaza intrarea in PE - de ce i-a respins BEC candidatura

Nu mai putin de 11 candidati independenti s-au inscris, pana miercuri, termenul limita, in cursa pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, la Biroul Electoral Central.

Acestia sunt, potrivit BEC, Georgiana Corina Ungureanu, Filip Constantin Titian, Adrian Toader, Danut Liga, Vasile Iustiuc, Nicolae Toteanu, Paul Purea, Iulian Pericle Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu si Valentin Eugen Daeanu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Iustiuc independent alegeri europarlamentare, #candidati europarlamentare 2014, #Iustiuc semnaturi alegeri PE , #alegeri europarlamentare 2014