Lista PSD pentru europarlamentare, validata joi: Corina Cretu, posibil cap de lista

Joi, 06 Februarie 2014, ora 07:13
5357 citiri
Lista PSD pentru europarlamentare, validata joi: Corina Cretu, posibil cap de lista
Foto: Romania TV

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD se va reuni, joi, la Palatul Parlamentului, pentru a valida lista finala a candidatilor pentru PE, precum si alianta electorala cu UNPR si PC, actualul europarlamentar Corina Cretu fiind, cel mai probabil, prima pe lista social-democratilor.

Pe locurile doi si trei ar urma sa se afle Catalin Ivan, actualul sef al delegatiei PSD in PE, si, respectiv, Dan Nica, ministrul Comunicatiilor, au mai declarat surse din PSD.

PSD mizeaza pe 13 locuri eligibile in PE, locurile 14 si 15 fiind cu semnul intrebarii.

In locurile eligibile se vor regasi patru femei: Corina Cretu, Daciana Sarbu, Viorica Dancila, care sunt si in prezent europarlamentari, dar si Claudia Tapardel, vicepresedinte la PSD Bucuresti.

De asemenea, actualii eurodeputati Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Claudiu Tanasescu se afla pe lista locurilor eligibile, candidand pentru un nou mandat.

Incepe cursa pentru europarlamentare - cine sunt candidatii anuntati

Pe de alta parte, trei europarlamentari actuali, respectiv Adriana Ticau, Minodora Cliveti si Ioan Enciu nu se vor mai regasi pe locuri eligibile, potrivit acelorasi surse.

Numele senatorului Mircea Geoana nu se va regasi pe lista finala a candidatilor PSD, desi fusese vehiculat in acest sens.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu s-a pus "nici un moment" problema unei candidaturi a lui Geoana la PE, in timp ce acesta preciza miercuri ca misiunea sa principala "ramane" politica interna.

PSD va aloca, in baza aliantei electorale cu UNPR si PC, cate un loc eligibil pentru fiecare dintre aceste formatiuni, precum si cate un loc semieligibil.

Numele parlamentarului Damian Draghici este vehiculat pentru candidatura din partea UNPR, in timp ce Maria Grapini este candidatul din partea PC.

Sarbu: Mircea Geoana, cap de lista la europarlamentare nu e o idee rea

La alegerile europarlamentare PSD mizeaza pe 2-3 locuri eligibile in plus fata de cele 11 pe care le detine in prezent.

Pe aceste locuri eligibile s-ar putea regasi, potrivit unor surse, si Dan Luca, presedintele PSD Belgia.

Totodata, CExN va valida joi si o lista care va cuprinde lideri nationali, in special ministri, care se vor ocupa de organizatiile care au nevoie de sprijin politic in campania pentru europarlamentare.

In actuala legislatura europeana PSD, in alianta cu PC, a avut 12 mandate, in prezent (dupa excluderea lui Adrian Severin), avand 11 eurodeputati: Catalin Ivan (seful delegatiei PSD), Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Daciana Sarbu, Claudiu Ciprian Tanasescu, Adriana Ticau, Sabin Cutas.

Romania va avea, in viitoarea legislatura a PE, 32 de mandate, fata de 33 in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Drobeta Turnu Severin
Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Drobeta Turnu Severin
Fostul ministru al Energiei, liberalul Virgil Popescu, a anunţat că se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Popescu a spus că pentru el...
Profesorul Alexandru Rafila susține că nu-și amintește de studentul Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PNL-PSD: ”Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta”
Profesorul Alexandru Rafila susține că nu-și amintește de studentul Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PNL-PSD: ”Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta”
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la Prima TV, că nu-şi aminteşte de studentul Cătălin Cîrstoiu, deşi i-a fost profesor la Facultatea de Medicină. ”Am avut mii de...
#Corina Cretu PSD europarlamentare, #Mircea Geoana europarlamentare PSD, #lista candidati PE PSD , #alegeri europarlamentare 2014