Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

Sambata, 22 Martie 2014, ora 16:59
16677 citiri
Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

Alianta electorala PSD-UNPR-PC a depus, sambata, listele candidatilor pentru alegerile europarlamentare, la Biroul Electoral Central. Printre nume se numara si un cetatean moldovean, in timp ce candidatul cel mai tanar are doar 24 de ani.

Lista celor trei partide este prima depusa de vreo formatiune politica din Romania, la BEC, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, continand 42 de nume, cu toate ca tara noastra va trimite in Parlamentul European doar 32 de eurodeputati.

Ponta se lauda cu candidatii PSD-UNPR-PC la europarlamentare - Ce le-a urat

Lista este condusa de europarlamentarul PSD Corina Cretu, iar in primele 10 pozitii se mai afla, in ordine, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, europarlamentarul PSD Catalin Ivan, deputatul PSD Dan Nica, deputatul PC Maria Grapini, senatorul UNPR Damian Draghici, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, europarlamentarul PSD Viorica Dancila si Sorin Moisa, directorul adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

Ceilalti doi europarlamentari PSD prezenti pe lista, Victor Bostinaru si Claudiu Tanasescu, se afla pe urmatoarele doua pozitii.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Adrian Severin, Minodora Cliveti, Ioan Enciu si Silvia Ticau sunt actualii europarlamentari PSD care nu se gasesc pe noua lista comuna PSD-UNPR-PC pentru alegerile din 25 mai. De asemenea, nici europarlamentarul PC Sabin Cutas nu se mai afla pe lista.

Cel mai bine plasat candidat al Partidului Conservator este acum fostul ministru al Turismului, Maria Grapini, pe pozitia a 5-a. De altfel, PC are trei candidati, asa cum are si UNPR, in timp ce PSD are restul de 36 de pozitii de pe lista.

Cel mai tanar candidat este Alexadru Rotaru (PSD), nascuta in luna iunie 1989, care inca nu a implinit 25 de ani, aflat pe locul 25, in timp ce candidatul de pe locul 31, Veaceslav Saramet, in varsta de 27 de ani, este nascut in capitala Republicii Moldova, Chisinau, fiind de profesie medic dentist. El este, totodata, presedintele Federatiei Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania), formata din 14 asociatii de tineri basarabeni din diferite centre universitare, aflati la studii in Romania.

Presedintele FAB Romania: R. Moldova trebuie sa ofere mai mult bursierilor care se intorc acasa

Liderii PSD spera ca partidul sa obtina un scor de cel putin 35 la suta la alegerile europarlamentare, ceea ce ar insemna cel putin 11 locuri in noua legislatura a Parlamentului European.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#candidati europarlamentare PSD, #candidati europarlamentare UNPR PC, #lista PSD europarlamentare, #candidati alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014