Ziare.com

Motivul pentru care BEC i-a respins candidatura lui Mircea Diaconu

de Camelia Badea
Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 15:35

   

Motivul pentru care BEC i-a respins candidatura lui Mircea Diaconu
Biroul Electoral Central a publicat, vineri, motivarea deciziei de respingere a candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare din 25 mai.

In document se precizeaza ca membrii BEC au decis ca Mircea Diaconu nu poate candida deoarece se afla in perioada de 3 ani de interdictie impusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizia definitiva si irevocabila din 2012.

In acest fel, BEC se alatura Agentiei Nationale de Integritate care a exprimat, in repetate randuri in ultima perioada, punctul de vedere conform caruia Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare din acest an.

"Avand in vedere caracterul obligatoriu al Deciziei nr. 3104/2012 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, irevocabile, care trebuie respectata atat de catre cetateni, cat si de autoritati publice, inclusiv de Biroul Electoral Central,

Observand prevederile art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176 /2010, cu modificarile si completarile ulterioare,

Vazand faptul ca, potrivit limbajului comun - in conditiile in care legiuitorul nu defineste aceasta sintagma - prin 'functie eligibila' se intelege functie care poate fi aleasa - conform Dictionarului explicativ roman - in aceasta categorie intrand si functia de parlamentar european (...),

Tinand cont de faptul ca prin sintagma 'aceeasi functie' legiuitorul face trimitere la categoria functiilor eligibile si nu la o functie eligibila individualizata in mod distinct,

Luand in considerare faptul ca, la momentul depunerii candidaturii, domnul Mircea Diaconu se afla in perioada de interdictie a ocuparii unei functii eligibile,

In temeiul art. 19. alin. (2) din Legea nr. 33 /2007, republicata, cu modificarile ulterioare, BEC respinge candidatura independenta a domnului Mircea Diaconu", se arata in decizia nr. 27 a BEC publicata pe site.


Decizia poate fi contestata de Mircea Diaconu la Tribunalul Bucuresti, iar actorul a anuntat deja ca va face acest lucru.

Cazul Mircea Diaconu, un precedent important pentru Romania

Conform calendarului stabilit de Guvern, admiterea sau respingerea candidaturilor de catre BEC se poate face pana in data de 5 aprilie, urmand ca formularea de contestatii sa se poata face pana la data de 10 aprilie. Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4475 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu asta conteaza!

Ziare.com, oficina a exploatatorilor, da o stire de doi lei.
Stirea serioasa si tragica este ca nu exista democratie in Romania.
Au fost repinse candidaturile tuturor celor care nu fac parte din politichia tradatoare si corupta.
Respinsii sunt:
Partidul Romania Mare
Partidul Alternativa Socialista
Partidul Dreptatii Sociale
si alte formatiuni politice
Astfel se incearca indepartarea celor care tin cu tara si poporul.

 

Motivul pentru care este respins Mircea Diaconu

Este foarte, foarte clar. Daca nu as vedea ca e avid dupa bani (de acest gen, caci la afaceri ... e bata), as spune ca a fost un naiv ca s-a increzut in comisia parlamentara USLamista. Pai mai Diacone, daca comisia parlamentara iti spune ca tu poti trece pe rosu, tu chiar treci pentru ca asa ti-au spus ei ?
Necunoasterea legislatiei in vigoare(fie buna sau proasta) nu te absoarbe de vina !! Nicaeri in lumea civilizata !

Puterea in Romania

Parlamentul trbuie sa faca legi si sa conduca in Romania!
Justitia ar trebui sa fie independenta dar nu este cazul la nivel superior in Romania unde judecatorii sunt numiti politic 100% pentru ca sa execute ordinele primite.Daca judecatorii ar fi corecti si ar interpreta legea in favoarea principiilor de drept si a constitutiei procurorii nu ar mai castiga in multe cazuri.Actuala putere din Romania semana cu cea din anii'50 cand se faceau dosare din nimic si se dadeau condamnari pe banda rulanta.Un stalp important al actualei puteri presedintele Basescu a facut o intelegere cu Ponta prin care poate face aproape orice in Romania;nu stiu ce a primit Ponta in schimb dar se pare ca nu a meritat pentru ca este pe cale de a fi izolat si trecut in rezerva de catre propriul partid ai carui membrii sunt nemultumiti de libertatea acordata lui T.Basescu de a distruge PSD.
Fosta si actuala securitate se pare ca este multumita de prestatia lui Basescu ca Presedinte "jucator"si lucreaza pentru aducerea la Cotroceni a unui urmas demn al acestuia iar partidele si poporul nu trebuie sa-i stea in cale.Mircea Diaconu devine o victima inocenta a puterii securiste care subjuga Romania.Actuala putere din Romania va fi sustinuta de Marile Puteri atata timp cat interesele acestora vor fi respectate si in aceasta ecuatie complicata vointa si aspiratiile poporului nu sunt luate in calcul si poate acest fapt va duce la obtinerea unui rezultat neasteptat.

ce pierdere inestimabila,tovarase !

:)
au mai fost respinse si alte alcatuiri politice,dar,discret si binecrescut,le-ai trecut sub tacere,acelea erau ale "isploatatorilor" :)

dupa tine,vadim tine cu tara sau i se rupe osinza de popor ?

mai crestine,cite voturi crezi tu ca ar fi luat cumetriile alea magnifice pe care le plingi cu melancolie ?

hai sa fim sobri,vremurile sint tulburi,ponta vrea la cotroceni,antonescu nu mai stie ce-a vrut...
doar tu ai ramas pe baricade,vigilent si intransigent,
un adevarat robespierre autohton ratacit in oceanul caldut al indolentei mioritice :)

in fond esti baiat bun,dar cam mizantrop :)

Daca M. Diaconu nu este instare sa inteleaga o...

...lege simpla, nu are ce cauta intre oamenii care fac legi. Daca intelege legea si nu vrea sa o respecte, pentru ca asa il invata Voiculescu, Antena 3, Ponta si multi alti, cu atat mai mult nu are ce cauta intre cei alesi.

Pana una, alta, actorasul de 3 parale s-a umplut de ridicol. Daca unii oameni aveau o parere buna despre el ca actor, nejustificata spun eu, acum s-a ingropat definitiv. Un om imoral, avar, ingamfat,care se supraevaluiaza fara niciun merit in politica, a ajuns sa fie cunoscut de o lume intreaga la adevarat lui...nonvaloare. EXPIRAT!

 

 

DOMNUL RADU MORARU

de ce a fost respins? Stie cineva?

 

Are dioptriile cam mari....

...si va citi printre rinduri!

motivul pentru care Bec a respins aceasta candidatura....

....este unul pur politic, in fruntea acestei institutii fiind prietena d-nei Udrea.Interpretarea in felul acesta foarte alambicat a unei legi ,duce practic la anularea oricarei legi sau la alta lege care nu exista de fapt..Atunci care mai este rolul acelui text de lege sub acea forma????!!!!Si iar din nou avem de a face cu propaganda mincinoasa din care se ia frinturi din lege 176/2010 si se interpreteaza dupa bunul plac rezultind practic alta lege.Este la fel ca si in cazul articolul,care stabileste imunitatea prezidentiala,articolul care in integralitatea lui stabileste clar ca presedintele are imunitate numai...numai pentru declaratii politice.Ideea ca Diaconu este incompatibil pentru toate functiile din lumea asta este o minciuna a propagandei basiste.

 

Si totusi...

Surpriza sau nu, Mircea Diaconu a contestat respingerea candidaturii de catre BEC, iar razboiul acesta, care pare a avea scop invingerea "sistemului" care nu promoveaza valorile pe care romanii le considera cele potrivite, pentru o persoana care ocupa o functie de conducere.
Sau, poate nici nu mai conteaza acele caracteristici, ci doar ideea de lupta contra sistemului.

http://www.romaniatv.net/alegeri-europarlamentare-2014.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor