PNL, lansare de candidati pe imnul Ligii Campionilor, fara acordul UEFA

Sambata, 22 Martie 2014, ora 19:54
2613 citiri
PNL, lansare de candidati pe imnul Ligii Campionilor, fara acordul UEFA

PNL si-a lansat la Braila candidatii pentru europarlamentare, intr-un eveniment destinat organizatiilor liberale din regiunea Sud, apeland la o serie de elemente preluate din conceptul Ligii Campionilor UEFA, cu o "Cupa a Campionilor" si imnul competitiei fotbalistice.

Lansarea candidatilor la europarlamentare, care s-a desfasurat in Sala Polivalenta din Braila in prezenta a circa 3.000 de simpatizanti, a debutat pe melodia imnului Ligii Campionilor.

Cu ocazia acestui eveniment, liderii filialelor din Galati, Constanta, Braila, Tulcea, Buzau si Vrancea au sustinut cate un scurt discurs, urmati de primii cinci candidati ai PNL pentru Parlamentul European. Fiecare vorbitor s-a adresat salii de pe o mica scena pe care se afla, in loc de pupitru, un stativ pe care s-a aflat o cupa aurie, inscriptionata "Cupa EuroCampionilor".

De altfel, pe bannerele aflate in sala, pe care era ilustrata de asemenea o cupa, era inscriptionat alaturi de cinci stele: "EuroCampioni la fapte". Pe alte materiale de promovare, mesajele PNL alaturate imaginii lui Crin Antonescu sau celei a lui Klaus Iohannis au fost: "Unitatea aduce victoria/ Competenta castiga lupta".

Surpriza PNL de pe lista pentru europarlamentare si obiectivele sale - Interviu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost cel care a incheiat evenimentul, cu o metafora legata de copilul cu sanse materiale modeste care reuseste in viata prin invatatura.

"Romania nu este un copil sarac la masa Europei. Romania seamana poate cu un copil de origine modesta dat la o scoala inalta. Dar este un copil frumos, este un copil inteligent, este un copil care vrea sa invete, este un copil care vrea sa reuseasca (...) Vrem o Europa mai dinamica din punct de vedere economic si mai putin birocratica, o Europa in care povestile dulcegi ale socialismului nu mai merg si in care formulele populiste au dus, iata, la ridicarea unui val extremist si anti-european in tari care sunt leaganul si modelul democratiei, ca Franta si ca Marea Britanie.

Vrem o Europa mai coerenta in politica sa externa, mai intelegatoare cu diversitatea si cu diferenta. Vrem o Europa unita, vrem o Europa cu actiuni si cu politici coerente, dar vrem o Europa in care indivizii, ca si natiunile, sa-si pastreze dreptul la diferenta", a spus Antonescu.

Marian Petrache: Nu am vorbit la UEFA

Ulterior, la solicitarea jurnalistilor, presedintele PNL a admis faptul ca a fost folosit conceptul Ligii Campionilor pentru lansarea candidatilor la europarlamentare. De asemenea, seful campaniei PNL pentru europarlamentare, Marian Petrache, a sustinut ca ideea a apartinut unei alte persoane si este bazata pe faptul ca europarlamentarii PNL ar avea o anumita perceptie publica.

"Am ales acest mod de lansare pentru ca, din analizele noastre, in perceptia publica europarlamentarii liberali sunt vazuti cel mai bine dintre toti europarlamentarii romani si, plecand de la acest aspect, pentru ca au o notorietate pozitiva foarte mare, ne-am gandit la acest concept de lansare. El este strans legat de dorinta filialelor noastre de a avea fiecare euroregiune romaneasca un europarlamentar care sa-i reprezinte la Bruxelles", a explicat Petrache.

PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Seful de campanie a PNL a fost intrebat daca a cerut acordul UEFA pentru a folosi imnul Ligii Campionilor in timpul campaniei pentru europarlamentare.

"Nu am vorbit la UEFA, dar e un om care ne-a ajutat in alegerea acestui tip de lansare a candidatilor si nu cred ca o sa avem probleme. Nici nu m-am gandit macar", a replicat Petrache.

In sprijinul sau a venit presedintele PNL: "Cunosc cativa oameni la UEFA, daca e ceva...".

Citeste si:
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Președintele USR Dacian Cioloș a transmis vineri, 3 decembrie, un mesaj în care critică numirea lui Marian Neacșu, condamnat în trecut la șase luni de închisoare, în postul de secretar...
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...