Prefectul de Ilfov: Procesul electoral se pare ca va fi deturnat. Oprea il asteapta la Minister

Sambata, 24 Mai 2014, ora 16:49
4999 citiri
Prefectul de Ilfov: Procesul electoral se pare ca va fi deturnat. Oprea il asteapta la Minister
Foto: prefecturailfov.ro

Prefectul judetului Ilfov, Daniel Rasica, i-a spus, sambata, vicepremierului Gabriel Oprea, in videoconferinta de la MAI, ca vrea sa ii raporteze personal despre unele situatii din Ilfov legate de procesul electoral, "care se pare ca va fi deturnat de la calea legala sau se incearca lucrul acesta".

Declaratia a fost facuta in videoconferinta de la Ministerul Afacerilor Interne privind masurile luate pentru alegerile care au loc duminica, prefectul judetului Ilfov solicitand sa intervina dupa ce vicepremierul a intrebat daca sunt probleme in tara.

Prefectul a facut, la inceputul interventiei, referire la un incident electoral care ar fi avut loc in Otopeni, vineri seara, despre care a spus ca a tinut legatura "cu inspectorul sef si cu colegii de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna", carora le-a multumit pentru modul in care au rezolvat aceasta problema.

"Numai ca, in ultima perioada exista tot felul de semnale si v-as cere permisiunea sa va raportez personal despre niste situatii punctuale care se inregistreaza la nivelul judetului Ilfov vizavi de procesul electoral, care se pare ca va fi deturnat de la calea legala sau se incearca lucrul acesta", i-a spus prefectul judetului Ilfov vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Vicepremierul i-a spus ca ii cere sa respecte legea si ca il asteapta la Ministerul Afacerilor Interne sa spuna ce probleme are.

"Domnule prefect, eu am rugaminte sa respectati legea. Sunt aici la minister toata ziua, va astept la minister daca aveti probleme deosebite", i-a spus Oprea prefectului, care a raspuns: "Am inteles domnule viceprim-ministru".

Oprea a continuat apoi discutiile din videoconferinta cu prefectul judetului Maramures, acestea fiind singurele interventii din tara.

Potrivit unor informatii publicate in presa, vineri seara, in Otopeni ar fi avut loc un incident electoral, sefa unui partid fiind lovita in cap de catre un agent de paza, la intrarea intr-un parc, unde erau impartite pliante cu unul dintre candidatii la alegerile parlamentare partiale.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#nereguli campanie electorala, #videoconferinta prefecti campanie, #Daniel Rasica campanie, #alegeri europarlamentare 2014 , #alegeri europarlamentare 2014