PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Joi, 06 Februarie 2014, ora 16:20
6819 citiri
PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Social-democratii si-au stabilit, joi, lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, pe prima pozitie fiind Corina Cretu. Lista este una comuna cu PC si UNPR si cuprinde si cateva surprize.

"Vom merge la alegerile europarlamentare alaturi de UNPR si PC, care vor avea locuri eligibile pe lista", a spus presedintele PSD, Victor Ponta, dupa sedinta PSD.

Acesta a mai afirmat ca sef de campanie este Liviu Dragnea, presedintele executiv al partidului.

Astfel, pe lista pentru europarlamentare se regasesc 13 nume, in ordine: Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Damian Draghici, Maria Grapini, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, Sorin Moisa, Victor Bostinaru, Claudiu Ciprian Tanasescu si Claudia Tapardel.

De asemenea, de la locurile 14-17, pe lista vor fi un candidat sustinut de PC, unul sustinut de UNPR, unul sustinut de PES Activists si unul sustinut de TSD. De la locul 18 in jos, pe lista se vor regasit candidati sustinuti de organizatiile judetene.

"Dupa locul 18, sansele de eligibilitate vor fi reduse", a spus Victor Ponta.

Astfel, pe lista se regasesc sapte actuali europarlamentari, doi ministri (ambii membri si in Camera Deputatilor - cel al Societatii Informationale si Comunicatiilor si cel delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri) si doi senatori.

Ceilalti doi candidati sunt director adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, Sorin Moisa, si un consilier general in cadrul Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Claudia Tapardel, totodata vicepresedinte al PSD Bucuresti.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca PSD va propune un inlocuitori pentru ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, aflat pe locul patru pe lista, "cand va fi momentul".

In actuala legislatura europeana PSD, in alianta cu PC, a avut 12 mandate, in prezent (dupa excluderea lui Adrian Severin), avand 11 eurodeputati: Catalin Ivan (seful delegatiei PSD), Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Daciana Sarbu, Claudiu Ciprian Tanasescu, Adriana Ticau, Sabin Cutas.

Dintre acestia, Minodora Cliveti, Sabin Cutas, Ioan Enciu si Silvia Ticau nu se mai regasesc pe lista.

Romania va avea, in viitoarea legislatura a PE, 32 de mandate, fata de 33 in prezent. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 25 mai.

Citeste si:
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul francez al Apărării, Florence Parly se află joi, 27 ianuarie, în vizită la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum şi...
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, a vorbit într-un interviu pentru ProfitTV despre creșterea AUR în sondaje și a declarat că...