Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

PSD Gorj, anchetat pentru mita electorala din cauza consultatiilor gratuite

Joi, 08 Mai 2014, ora 16:28
2316 citiri
PSD Gorj, anchetat pentru mita electorala din cauza consultatiilor gratuite
Foto: Ziare.com

Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu a deschis un dosar penal pentru infractiunea de corupere a alegatorilor de catre PSD Gorj, care a organizat consultatii oftalmologice gratuite in sediul partidului, chiar in debutul campaniei electorale pentru europarlamentare.

Oamenii legii au fost sesizati de reprezentantii locali ai Fortei Civice, care au depus mai intai o sesizare la Biroul Electoral Judetean, dupa care a fost sesizat Parchetul. In prezent, se fac cercetari de catre Inspectoratul Judetean de Politie, sub coordonarea unui procuror, pentru infractiunea de corupere a alegatorilor, informeaza Digi24.

"In apropierea alegerilor europarlamentare, orice incercare a unei formatiuni politice de a atrage prin anumite actiuni eu o consider mita electorala", a declarat Nino Savoiu, presedinte la Forta Civica Gorj.

In replica, reprezentantul PSD Gorj neaga toate acuzatiile. "Chiar in prima zi de campanie electorala am oprit aceste controale, tocmai pentru a nu fi acuzati de mita electorala sau corupere a alegatorilor, asa cum apare din partea Parchetului. Pot sa-i asigur pe cei care sunt curiosi ca PSD nu a facut nimic rau, nu a incalcat legea. Am pus afis pe usa partidului ca actiunea se intrerupe", a declarat Ciprian Florescu, vicepresedinte PSD Gorj.

Cu toate acestea, numerosi pensionari s-au prezentat la sediul PSD Gorj pentru a beneficia de gratuitatile puse la dispozitie de partid, dupa cum relateaza presa locala.

"Pensionarii au fost primii sositi la sediul Partidului Social Democrat Gorj (...) Initiativa este una de bun augur pentru toata lumea si gorjenii isi indreapta pasii spre sediul PSD Gorj din Targu-Jiu, pentru a beneficia de consultatiile gratuite, dar si de posibilitatea de a achizitiona ochelari de vedere in doua rate. 'Actiunea este buna. Pentru noi, pensionarii, este bun un control gratuit si apoi lentilele si ochelarii, in doua rate", a declarat Larisa Zamfir, o pensionara din Targu Jiu, relateaza in data de 25 aprilie publicatia Impact in Gorj.

Oamenii au fost chemati la sediul PSD Gorj pentru consultatii gratuite prin intermediul unor fluturasi raspanditi in tot orasul. Campania s-a suprapus chiar cu primele cinci zile de campanie electorala pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Si nu a fost singura localitate in care PSD a intentionat sa ofere acest tip de gratuitati. La fel s-a intamplat si la Sibiu, unde PSD a pus la dispozitie sediul partidului impreuna cu "Doamna Daciana Sarbu, candidat la Parlamentul European".

Dupa mai multe discutii purtate de Ziare.com cu reprezentantii PSD Sibiu si cei ai firmei Lent Optik, acestia din urma au ajuns la concluzia ca este mai bine ca actiunea sa fie amanata pana dupa alegeri.

Controale gratuite la ochi in sediile partidelor aflate in campanie: Caritate sau mita electorala?

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#ancheta PSD Gorj consultatii ochi, #PSD Lent Optik, #mita electorala consultatii PSD Gorj , #alegeri europarlamentare 2014
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Poza Constant
Constant
rank 5
Chiar si un miop poatevedea aceasta mita electorala, cu ochiul liber