Sogor Csaba vrea sa plece la Bruxelles cu traista cu paine si ceapa

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 20:36
1870 citiri
Sogor Csaba vrea sa plece la Bruxelles cu traista cu paine si ceapa

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba sustine ca "a pus" intr-o traista cu care va pleca la Bruxelles atat valorile, realizarile, cat si dezideratele comunitatii maghiare, precum problema autonomiei sau punctele Rezolutiei de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba, candidat pentru un nou mandat, a declarat, sambata, in judetul Covasna, ca are o traista cu care va pleca la Bruxelles si in care au fost puse deja mai multe lucruri si deziderate ale comunitatii maghiare, precum autonomia.

"In traista am pus autonomia, dar si punctele Rezolutiei de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe", a spus Sogor.

Europarlamentarul UDMR a afirmat ca, in timpul unor vizite, la Carta a primit o paine cu cartofi, la Siculeni o ceapa rosie, la Sangiorgiu de Padure o bucata dintr-o panglica in culorile steagului secuiesc, pe care le-a pus in aceasta traista.

"Bineinteles, nu numai lucrurile sau realizarile de care suntem mandri, dar si problemele noastre", a spus Sogor Csaba.

El a subliniat ca este important ca membri ai comunitatii maghiare sa fie la Bruxelles, pentru a reprezenta, printre altele, interesele si drepturile acestei comunitati.

"La Bruxelles nu reprezentam doar Tinutul Secuiesc sau maghiarii din Romania, ci si romanii", a adaugat europarlamentarul UDMR.

Sogor Csaba a participat, sambata, la Valea Crisului, la lansarea in Covasna a campaniei UDMR pentru alegerile europarlamentare, eveniment la care au participat sute de alesi locali din judet.

El a primit in dar de la presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, o sticla cu palinca si una de apa minerala de la Valcele.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...