Sondaj INSCOP: USL ar obtine majoritate la alegerile parlamentare

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 19:36
4095 citiri
Sondaj INSCOP: USL ar obtine majoritate la alegerile parlamentare

USL ar obtine la alegerile parlamentare 57,5% din voturile electoratului si ar fi urmata de PDL cu 15,5% si PP-DD cu 6,6%, releva un sondaj realizat de INSCOP Research, in perioada 10 - 17 septembrie. In schimb, la europarlamentare, PSD-UNPR ar obtine aproape 40% din voturi, aproape dublu fata de PNL-PC.

Potrivit cercetarii, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, USL ar obtine 57,5% dintre optiunile de vot (57,1% la masuratoarea din luna in iulie) fiind urmata de PDL cu 15,5% dintre voturi (15,1% in iulie) si PP-DD cu 6,8% (comparativ cu 7,4% in iulie), potrivit sondajului INSCOP, realizat la comanda Adevarul.

Pe locurile urmatoare se situeaza Partidul Miscarea Populara (5,3% in septembrie, comparativ cu 5,6% in iulie) si UDMR cu 5,3% (la fel ca si in luna anterioara).

Alianta Dreptate si Adevar, formata din PNTCD si Forta Civica, ar fi votata de 4,8% dintre persoanele care au exprimat o optiune de vot pentru alegerile parlamentare (5,1% in iulie). PRM este cotat cu 3,9% dintre optiuni.

Raportat la totalul populatiei, 21,6% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14% declara ca nu merg la vot si 5,5% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

PSD-UNPR, procente mai mari decat PNL-PC si PDL la un loc, la europarlamentare

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, in clasamentul optiunilor de vot conduce PSD-UNPR, cu 39,1% (comparativ cu 38,8% care exprimasera aceasta optiune in luna luna iulie).

PNL-PC ar fi votat de 20,6% dintre votanti (19,3% in iulie), PDL de 14,8% dintre alegatori (14,2% in iulie), iar PP-DD ar intruni 6,6% dintre optiuni (6% in iulie). Partidul Miscarea Populara ar fi votat de 5,1% dintre cei care au exprimat o optiune de vot (5,5% in iulie), UDMR ar obtine tot 5,1% (5,3% in iulie), iar Alianta Dreptate si Adevar formata din PNTCD si Forta Civica ar lua 5% (5,5% in iulie). Partidul Romania Mare ar obtine 2,9% din voturi (3,8% in iulie).

Raportat la totalul populatiei, 21,3% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14,4% declara ca nu merg la vot, iar 5,1% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Volumul esantionului a fost de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Tipul esantionului: multi-stratificat, probabilistic.

Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Chestionarele au fost aplicate in 38 de judete si municipiul Bucuresti, intr-un total de 70 de localitati (orase mari, orase medii, orase mici, comune, sate).

Citeste si:
Proiectul de lege prin care anumite categorii de consumatori vor primi sprijin financiar pentru plata facturilor de energie electrică şi gaze naturale a fost adoptat
Proiectul de lege prin care anumite categorii de consumatori vor primi sprijin financiar pentru plata facturilor de energie electrică şi gaze naturale a fost adoptat
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind compensarea creşterii preţurilor la energie, stabilind pentru perioada 1 noiembrie 2021 - 31...
Liderul PSD Iași îl acuză pe Mihai Chirica că a îmbolnăvit oamenii după ce a permis adunări mari: ”Târguri de haine şi focuri de artificii”
Liderul PSD Iași îl acuză pe Mihai Chirica că a îmbolnăvit oamenii după ce a permis adunări mari: ”Târguri de haine şi focuri de artificii”
Şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, îi acuză de iresponsabilitate pe edilul Mihai Chirica şi pe şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, ambii membri PNL, întrucât nu au gestionat...
Sursa: Ziare.com