Sondaj INSCOP: USL ar obtine majoritate la alegerile parlamentare

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 19:36
4095 citiri
Sondaj INSCOP: USL ar obtine majoritate la alegerile parlamentare

USL ar obtine la alegerile parlamentare 57,5% din voturile electoratului si ar fi urmata de PDL cu 15,5% si PP-DD cu 6,6%, releva un sondaj realizat de INSCOP Research, in perioada 10 - 17 septembrie. In schimb, la europarlamentare, PSD-UNPR ar obtine aproape 40% din voturi, aproape dublu fata de PNL-PC.

Potrivit cercetarii, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, USL ar obtine 57,5% dintre optiunile de vot (57,1% la masuratoarea din luna in iulie) fiind urmata de PDL cu 15,5% dintre voturi (15,1% in iulie) si PP-DD cu 6,8% (comparativ cu 7,4% in iulie), potrivit sondajului INSCOP, realizat la comanda Adevarul.

Pe locurile urmatoare se situeaza Partidul Miscarea Populara (5,3% in septembrie, comparativ cu 5,6% in iulie) si UDMR cu 5,3% (la fel ca si in luna anterioara).

Alianta Dreptate si Adevar, formata din PNTCD si Forta Civica, ar fi votata de 4,8% dintre persoanele care au exprimat o optiune de vot pentru alegerile parlamentare (5,1% in iulie). PRM este cotat cu 3,9% dintre optiuni.

Raportat la totalul populatiei, 21,6% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14% declara ca nu merg la vot si 5,5% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

PSD-UNPR, procente mai mari decat PNL-PC si PDL la un loc, la europarlamentare

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, in clasamentul optiunilor de vot conduce PSD-UNPR, cu 39,1% (comparativ cu 38,8% care exprimasera aceasta optiune in luna luna iulie).

PNL-PC ar fi votat de 20,6% dintre votanti (19,3% in iulie), PDL de 14,8% dintre alegatori (14,2% in iulie), iar PP-DD ar intruni 6,6% dintre optiuni (6% in iulie). Partidul Miscarea Populara ar fi votat de 5,1% dintre cei care au exprimat o optiune de vot (5,5% in iulie), UDMR ar obtine tot 5,1% (5,3% in iulie), iar Alianta Dreptate si Adevar formata din PNTCD si Forta Civica ar lua 5% (5,5% in iulie). Partidul Romania Mare ar obtine 2,9% din voturi (3,8% in iulie).

Raportat la totalul populatiei, 21,3% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14,4% declara ca nu merg la vot, iar 5,1% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Volumul esantionului a fost de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Tipul esantionului: multi-stratificat, probabilistic.

Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Chestionarele au fost aplicate in 38 de judete si municipiul Bucuresti, intr-un total de 70 de localitati (orase mari, orase medii, orase mici, comune, sate).

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...