Barna, despre comisia de ancheta legata de fraude la alegeri: Pare un banc din zona Bula-Pacala

Luni, 24 Iunie 2019, ora 22:38
3858 citiri
Barna, despre comisia de ancheta legata de fraude la alegeri: Pare un banc din zona Bula-Pacala
Foto: Facebook / Dan Barna

Dan Barna a declarat, referitor la infiintarea unei comisii de ancheta pentru a analiza posibile fraude la alegerile pentru PE, ca "pare un banc din zona marfii Bula-Pacala", fiind absurd ca PSD, care a organizat scrutinul, sa vina acum sa conteste corectitudinea rezultatelor.

"Mai ridicol decat sa spui ca 'stiti, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu manutele noastre, stiti, alegerile acelea, vrem sa facem o comisie sa vedem daca nu cumva ne-am autofurat caciula'. Pare un banc din zona marfii Bula-Pacala. Pare de-a dreptul ireal. PSD, fiind obisnuiti ani de zile sa faca matrapazlacuri in alegeri, acum au inceput sau se gandesc sa conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului", a afirmat Dan Barna luni seara, la Digi 24.

Acesta a adaugat ca ancheta comisiei parlamentare de ancheta ar putea duce spre sistemul electronic si spre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Presedintele USR a adaugat ca "dincolo de faptul ca e caraghios, ridicol si subiect de glume, ar putea sa existe, si aici vorbeam cu colegii mei in Parlament astazi (luni - n.red.), ancheta va duce spre sistemul electronic, posibil spre STS de exemplu. Cred ca PSD a inteles ca in momentul in care se foloseste vot electronic si numarare electronica si lucrurile sunt foarte clare, cu chei de veriificare, cu tot ceea ce inseamna lucrul acesta e mult mai greu sa te intelegi cu doi primari de ai tai, dintr-un colt de judet, care sa iti puna in loc de un 78, un 378 sau sa iti mai completeze putin cifrele.

Pentru ca totul este electronic se scaneaza niste carti de identitate, lucrurile sunt mult mai trasabile si mai verificabile. Atunci, din aceasta perspectiva, este singurul loc unde as putea sa gasesc o intentie sau un scop. Dincolo de asta, pare de-a dreptul absurd ca cei care au organizat alegerile sa-si reconteste si sa insinueze ca au fost nereguli in propria lor organizare", a conchis Barna.

Liderul interimar al PSD, Viorica Dancila, a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, de la Parlament, ca a discutat in coalitie despre infiintarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare, fiind multe sesizari in spatiul public.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, lunea trecuta, la Antena 3, ca STS "nu mai are ce cauta in procesul electoral", precizand ca ar trebui sa se revina la formula declaratiei pe proprie raspundere atunci cand votezi pe liste suplimentare.

Citeste mai multe despre: PSD vrea comisie parlamentara de ancheta privind posibila fraudare a alegerilor din 26 mai.

Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
Protest neautorizat, joi seara, 13 iunie, în Piața Victoriei, al susținătorilor lui Clotilde Armand, care cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1. Anterior, cei aproximativ 30 de...
Dominic Fritz: ”Avem responsabilitatea să dăm țării un președinte adevărat. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD”
Dominic Fritz: ”Avem responsabilitatea să dăm țării un președinte adevărat. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD”
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat joi, 13 iunie, despre Mircea Geoană că nu este o alternativă la PSD şi că i se pare că această independenţă este ”doar un mijloc tactic...
#Barna ancheta alegeri Bula Pacala, #Dan Barna comisie ancheta europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019
  1. Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
  2. Dominic Fritz: ”Avem responsabilitatea să dăm țării un președinte adevărat. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD”
  3. Diana Șoșoacă "este finanțată de ruși", susține în România un fost președinte al Parlamentului European. Senatoarea l-a amenințat cu tribunalul
  4. UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
  5. La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
  6. Reacția ministrului de Interne Cătălin Predoiu după ce Partidul REPER i-a cerut demisia
  7. REPER cere demiterea conducerii AEP și a lui Cătălin Predoiu pentru "vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie"
  8. S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
  9. PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
  10. PNL face Congres pentru desemnarea candidatului la președinție, dar numele lui este deja cunoscut. "Am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină"