Barna, despre comisia de ancheta legata de fraude la alegeri: Pare un banc din zona Bula-Pacala

Luni, 24 Iunie 2019, ora 22:38
3858 citiri
Barna, despre comisia de ancheta legata de fraude la alegeri: Pare un banc din zona Bula-Pacala
Foto: Facebook / Dan Barna

Dan Barna a declarat, referitor la infiintarea unei comisii de ancheta pentru a analiza posibile fraude la alegerile pentru PE, ca "pare un banc din zona marfii Bula-Pacala", fiind absurd ca PSD, care a organizat scrutinul, sa vina acum sa conteste corectitudinea rezultatelor.

"Mai ridicol decat sa spui ca 'stiti, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu manutele noastre, stiti, alegerile acelea, vrem sa facem o comisie sa vedem daca nu cumva ne-am autofurat caciula'. Pare un banc din zona marfii Bula-Pacala. Pare de-a dreptul ireal. PSD, fiind obisnuiti ani de zile sa faca matrapazlacuri in alegeri, acum au inceput sau se gandesc sa conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului", a afirmat Dan Barna luni seara, la Digi 24.

Acesta a adaugat ca ancheta comisiei parlamentare de ancheta ar putea duce spre sistemul electronic si spre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Presedintele USR a adaugat ca "dincolo de faptul ca e caraghios, ridicol si subiect de glume, ar putea sa existe, si aici vorbeam cu colegii mei in Parlament astazi (luni - n.red.), ancheta va duce spre sistemul electronic, posibil spre STS de exemplu. Cred ca PSD a inteles ca in momentul in care se foloseste vot electronic si numarare electronica si lucrurile sunt foarte clare, cu chei de veriificare, cu tot ceea ce inseamna lucrul acesta e mult mai greu sa te intelegi cu doi primari de ai tai, dintr-un colt de judet, care sa iti puna in loc de un 78, un 378 sau sa iti mai completeze putin cifrele.

Pentru ca totul este electronic se scaneaza niste carti de identitate, lucrurile sunt mult mai trasabile si mai verificabile. Atunci, din aceasta perspectiva, este singurul loc unde as putea sa gasesc o intentie sau un scop. Dincolo de asta, pare de-a dreptul absurd ca cei care au organizat alegerile sa-si reconteste si sa insinueze ca au fost nereguli in propria lor organizare", a conchis Barna.

Liderul interimar al PSD, Viorica Dancila, a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, de la Parlament, ca a discutat in coalitie despre infiintarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare, fiind multe sesizari in spatiul public.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, lunea trecuta, la Antena 3, ca STS "nu mai are ce cauta in procesul electoral", precizand ca ar trebui sa se revina la formula declaratiei pe proprie raspundere atunci cand votezi pe liste suplimentare.

Citeste mai multe despre: PSD vrea comisie parlamentara de ancheta privind posibila fraudare a alegerilor din 26 mai.

#Barna ancheta alegeri Bula Pacala, #Dan Barna comisie ancheta europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019