Ziare.com

Campania pentru europarlamentare s-a incheiat: Ce nu au voie sa faca partidele si televiziunile pana dupa incheierea votarii

Sambata, 25 Mai 2019, ora 07:44

   

Campania pentru europarlamentare s-a incheiat: Ce nu au voie sa faca partidele si televiziunile pana dupa incheierea votarii
Campania electorala pentru alegerile europarlamentare s-a incheiat, sambata, la ora 7.00.

Inca de vineri este interzisa prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete facute pe strada. In ziua votarii este interzisa prezentarea sondajelor realizate la iesirea de la urne, inainte de incheierea votarii.

Dupa incheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale in format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate in locuri publice ori private, precum si prin intermediul unor vehicule special amenajate.

Partidele au organizat vineri ultimele manifestari electorale.

Presedintele biroului electoral al sectiei de votare si membrii acestuia trebuie sa fie prezenti la sediul sectiei de votare, sambata, la ora 18.00, pentru a dispune masurile necesare pentru asigurarea ordinii si corectitudinii operatiunilor de votare. Presedintele biroului electoral al sectiei de votare dispune indepartarea materialelor de propaganda electorala de orice tip din si de pe sediul sectiei de votare.

Campania a durat 30 de zile.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA), intrunit in sedinta publica joi, a sanctionat cu amenda in valoare de 5.000 de lei posturile Antena 3 si Realitatea TV pentru incalcarea unor prevederi din Codul de reglementare a continutului audiovizual. Prezenta lui Liviu Dragnea in emisiunea "Viata satului", difuzata de TVR 1, in timpul campaniei electorale nu a fost sanctionata.

In aceeasi sedinta, posturile B1TV, Kanal D, TVR 1 si Pro TV au primit somatii publice.

De asemenea, CNA a analizat rapoartele intocmite de Directia Control si Digitalizare pentru posturile din teritoriu, atat ca urmare a modului de reflectare a campaniei electorale de catre radiodifuzori in perioada 11-17.05.2019, cat si a sesizarilor primite si a decis sa aplice cate o somatie publica societatilor TONIGHT SRL (Radio Somes), pentru incalcarea prevederilor art. 15 alin. (1) din Decizia CNA nr. 308/2019 si SMART BUSINESS COM SRL (Radio Orion), pentru nerespectarea dispozitiilor art. 2 si 2^1 din Decizia CNA nr. 412/ 2007.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2356 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor