Carmen Dan nu-si da demisia: Nimeni nu ar trebui sa fie deranjat de timpul necesar votului. Nici Melescanu nu vede de ce sa plece

Miercuri, 29 Mai 2019, ora 21:33
17162 citiri
Carmen Dan nu-si da demisia: Nimeni nu ar trebui sa fie deranjat de timpul necesar votului. Nici Melescanu nu vede de ce sa plece
Foto: captura video

Ministerul de Interne Carmen Dan i-a raspuns miercuri seara, intr-o declaratie de presa, presedinteului Klaus Iohannis, care a cerut, dupa-amiaza, ca aceasta sa fie demisa imediat, alaturi de ministrul de Externe Teodor Melescanu, pentru ca niciunul nu a demisionat singur in urma problemelor grave de la votul de duminica din tara si din strainatate. Nici Teodor Melescanu nu vede motive sa-si dea demisia.

"O sa incerc sa vorbesc mai rar pentru a fi pe intelesul celor care inca mai fac campanie elctorala. Cererea demisiei este cel putin nejustificata", si-a inceput Carmen Dan declaratia, aratand ca MAI a avut atributii doar in cazul alegerilor din tara.

Carmen Dan i-a trans mis lui Iohannis ca daca contesta buna desfasurare a alegerilor contesta in consecinta si castigatorul: "Sa intelegem ca PNL a castigat niste alegeri fraudate?".

Social-democrata a comparat organizarea acestor alegeri si cu cea din 2016, din timpul guvernarii tehnocrate.

"In ceea ce priveste numarul de sectii de votare, Guvernul nu a organizat mai putine sectii in tara decat la alte algeri si nici nu a infiintat sectii separate, ascunse prin catune, asa cum specula propraganda dreptei. La aceste alegeri au fost organizate national 18.730 de sectii de votare, la parlamentare au fost 18.626. Adica cu peste 100 de sectii de votare mai mult de aceasta data. Sectiile s-au organizat in aceleasi locatii traditionale, cunoscute de cetateni", a mai spus Carmen Dan.

Carmen Dan da vina pe Iohannis si STS: Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat

Mai departe, ministrul de Interne da vina pe presedintele Klaus Iohannis pentru situatie pentru ca, organizand referendumul in acelasi timp cu alegerile europarlamentare a marit timpii de vot.

"Eu cred ca nimeni nu ar trebui sa fie deranjat de timpul necesar exercitarii votului in sectiile de votare, asa cum nimeni nu s-a aratat deranjat de referendumul pe care presedintele l-a solicitat a fi suprapus cu alegerile europarlamentare. Am convingerea ca altfel ar fi sta lucrurile daca am fi avut un singur buletin de vot de stampilat, iar astazi nu ar mai fi existat vreun motiv pentru solicitarea imperativa si nejustificata a demisiei", a acuzat Carmen Dan.

Ea arata cu degetul si spre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care a gestionat sistemul informatic de prevenire a fraudei la vot.

"Toti romanii care au votat stiu ce a insemnat timpul necesar validarii cartilor de identitate. tabletele au fost gestionate de STS. Nu acuz institutii, spun adevaruri la care dl presedinte are nelimitat acces. Cu toate acestea vrea asumari politice", a mai spus Carmen Dan, precizand ca joi ii va prezenta Vioricai Dancila o analiza a zilei de duminica.

In cele din urma, ea a spus ca nu isi va da demisia.

"Nu e o surpriza ca dl presedinte imi cere demisia. E deja de notorietate aceasta idee fixa a dansului. Nu ma intimideaza astfel de cereri urgente, nici chiar in situatia in care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. O demisie o voi depune numai cand partidul din care fac parte mi-o va cere. Am vorbit cu pemierul dupa declaratia presedintelui Iohannis si ma vad nevoita sa il dezamagesc: Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat", a conchis Carmen Dan.

Melescanu nu vede baza demisiei

Nici ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, nu vede de ce si-ar da demisia si da, de asemenea, vina pe Iohannis.

"Presedintele are dreptul sa isi exprime orice opinie, dar cand vorbeste despre o demitere trebuie sa aiba o baza pentru a cere demisia cuiva nu doar pe baza de ganduri, intrebari, presiuni si asa mai departe", a spus Melescanu, intr-o interventie la Antena3.

"La doua saptamani dupa ce am stabilit care sunt sectiile de votare, la propunerea ambasadelor si la solicitarile unor misiuni diplomatice de catre un numar semnificativ de cetateni romani, dansul a anuntat ca facem referendumul in aceeasi zi. In consecinta nu au putut sa voteze toti oamenii, mai ales in sectiile aglomerate (...) . Nu eu am facut sectiile de votare", a mai spus Melescanu.

"Nu facem nimic pana nu vedem daca este o vina si la cine este vina, apoi ne pronuntam. Rezultatul va fi foarte repede adus la cunostinta tuturor", a incheiat ministrul de Externe.

Cererea lui Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a cerut miercuri demiterea de urgenta a ministrului de Exeterne, Teodor Melescanu, si a celui de Interne, Carmen Dan, pentru proasta organizare a alegerilor de duminica.

"Dupa atatea probleme e evident ca trebuie sa existe si urmari politice. Cei care au organizat prost trebuie sa plateasca cu functia. Atentie, vorbesc de urmarea politica. Ca ulterior se gasesc si alte probleme, discutam apoi.

Asadar, pentru ca nu au stiut sa isi dea demisia de onoare solicit demiterea imediata a ministrului de Externe si a doamnei ministru de Interne. Imediat insemnand imediat!", a spus presedintele.

Vezi aici integral declaratia de presa sustinuta de Klaus Iohannis

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Fandaxia Dianei Șoșoacă: Ce au arătat analizele după ce senatoarea a susținut că a primit un plic suspect de la ”sistem”
Fandaxia Dianei Șoșoacă: Ce au arătat analizele după ce senatoarea a susținut că a primit un plic suspect de la ”sistem”
Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat marți, 27 februarie, că a fost informată de SPP cu o zi înainte despre faptul că a primit un plic ”suspect” care conţine ”o substanţă...
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 27 februarie, că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio solicitare pentru ca şeful statului, Klaus Iohannis, să...
#Carmen Dan demisie Guvern organizare alegeri , #alegeri europarlamentare 2019