Cum incearca PSD sa discrediteze referendumul: punctaj si manipulari

Duminica, 26 Mai 2019, ora 16:21
18465 citiri
Cum incearca PSD sa discrediteze referendumul: punctaj si manipulari

Romanii au votat la referendumul convocat de presedintele Klaus Iohannis in numar putin sub procentul de votare pentru europarlamentare, iar asta da fiori reci PSD-ului, care a inceput rostogolirea unor manipulari menite nu doar sa discrediteze referendumul, ci si sa transmita mesaje de amenintare catre cei din sectiile de votare.

Astfel, PSD, partidul aflat la guvernare si care, de altfel, a dat si prim-ministrul tarii, este cel care a acuzat frauda, duminica, chiar in timp ce votarea se desfasoara.

Social-democratii denunta astfel o presiune pusa asupra alegatorilor, de a vota la referendum, prin aceea ca oamenii ar fi fortati sa ia si cele doua buletine de vot pentru referendum.

<< Partidul Social Democrat atrage atentia asupra faptului ca, in majoritatea sectiilor de votare, operatorii de tableta insista ca cetatenii sa voteze si la Referendum >> .

Un punctaj de partid anuntat si rostogolit de televiziunile de cazarma ale partidului.

In fata esecului, social-democratii isi pregatesc strategia de iesire si scenariul in care intra, pana in acest moment, este cel al unor amenintari camuflate in victimizare.

Asfel, mesajul oficial al PSD, transmis intr-un comunicat de presa si dezvoltat la cele doua televiziuni de casa, este cel de diabolizare/invinovatire a operatorilor de tableta din sectii de votare, care i-ar timora pe alegatorii anti-Iohannis.

<< In cazul in care cetatenii raspund ca nu doresc sa voteze si la Referendum, operatorii de tableta repeta, in mod insistent, intrebarea.

Mai mult, in majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repeta cu voce tare intrebarea, astfel incat sa ii auda si alti cetateni prezenti la coada in sectia de votare, in incercarea de a-i timora si intimida pe cei care nu vor sa voteze si la Referendum si a atrage ostracizarea acestora de catre alti cetateni >> .

E aici un mesaj camuflat si catre primarii PSD, mai ales cei din rural, care nu au reusit - sau nu au insistat - sa mobilizeze electoratul PSD. Prezenta la vot in urban, mai ales in urbanul mare, a depasit, atipic, mobilizarea din comune si sate.

De altfel, faptul ca PSD a inceput sa piarda Romania s-a vazut deja la referendumul pentru redefinirea familiei cand, desi tema era una inteligibila comunitatilor traditionale, oamenii au preferat sa stea acasa si sa nu legitimeze regimul Dragnea.

Incep orele in care PSD si Liviu Dragnea vor pune in scena o strategie a zgomotului si diversiunilor, pentru ca singurul mesaj care le ramane la indemana, in aceasta eventualitate din ce in ce mai credibila a esecului, este cel al radicalizarii.

PSD, ALDE, prim-ministrul Viorica Dancila, ministrul Afacerilor Externe Teodor Melescanu si seful de facto al regimului politic care conduce Romania, Liviu Dragnea, vor trebui sa dea socoteala pentru cum au organizat votarea in diaspora, acolo unde muncesc romanii pe care, la 10 august, Guvernul PSD/ALDE i-a considerat dusmani ai statului si i-a atacat cu gaze lacrimogene.

A doua manipulare a PSD, declinata de diversi purtatori de mesaj, este ca Iohannis a transformat alegerile europene intr-o dezbatere din care temele europene au lipsit. Nimic mai fals: tema a fost Uniunea Europeana, cea cu care Dragnea s-a luat la tranta nu din vreun motiv ideologic, ci pentru ca tocmai UE i-a pus bete-n roate la aservirea justitiei. UE a fost principalul actor al al acestor alegeri, iar asta e o veste cat se poate de rea pentru PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#PSD referednum Dragnea manipulare , #alegeri europarlamentare 2019