Cum va arata Parlamentul European dupa alegerile din 26 mai - Estimari bazate pe sondaje inclusiv din Romania

Luni, 18 Februarie 2019, ora 15:52
16552 citiri
Cum va arata Parlamentul European dupa alegerile din 26 mai - Estimari bazate pe sondaje inclusiv din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul European a lansat, luni, primele estimari ale viitoarei sale componente, analiza fiind bazata pe sondajele realizate in fiecare tara din UE la inceputul lunii februarie.

Componenta Parlamentului European in cea de a noua legislatura este anticipata printr-o agregare realizata de Kantar a sondajelor efectuate in statele membre, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Biroul de presa al Parlamentului European.

"Partidele sunt atribuite numai grupurilor politice existente sau acolo unde sunt deja afiliate unui partid politic european asociat. Toate noile partide si miscari, care nu si-au declarat inca intentiile, intra in categoria 'altele'.

In urma proiectiei preferintelor electorale actuale din UE 27 asupra componentei Parlamentului dupa Brexit, viitorul legislativ reflecta un peisaj politic mai fragmentat ca niciodata. Urmatorul parlament va avea mai putini deputati (705) fata de actualul format (751) ", mai subliniaza sursa citata.

In ceea ce priveste Romania, pe primul loc, conform celor mai recente sondaje, ramane PSD (26,5%) care ar urma sa obtina 10 locuri, urmat de PNL (23% - 8 locuri), Pro Romania (9,6% - 3 locuri), USR (9,2% - 3 locuri), ALDE (9% - 3 locuri), PLUS (6,8% - 2 locuri), PMP (5,6% - 2 locuri), UDMR (5,1% - 2 locuri), alte partide 5,1%.

Conform graficelor, PSD este pe un trend descendent, in timp ce PNL este in crestere.

Vezi care sunt estimarile in cazul familiilor europene:

"Parlamentul va publica estimari actualizate la fiecare doua saptamani pana la finalul lunii aprilie si saptamanal in luna mai pana in ziua alegerilor. Sondajele initiale de la iesirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele tari unde acestea vor fi realizate si unde votul se va termina, incepand cu orele 18.00 si apoi la fiecare ora pana la finalizarea rezultatelor partiale din toate statele membre.

Primele alegeri directe pentru Parlamentul European au fost organizate acum 40 de ani, pe 12 iunie 1979. Alegerile din acest an vor fi cele mai importante din istoria Parlamentului, avand in vedere contextul politic, iesirea prognozata a Regatului Unit si provocarile politice si transfrontaliere majore. Cetatenii europeni se vor prezenta la vot intre 23-26 mai pentru a decide viitorul Europei", se mai arata in comunicatul PE.

Atat partidele nationale, cat si cele europene se pregatesc intens pentru alegerile din 26 mai. In Romania, USR si PLUS au anuntat recent ca vor face alianta electorala, au stabilit deja lista candidatilor, iar luni, 18 februarie, au demarat oficial campania pentru strangerea de semnaturi.

PSD si PNL inca nu si-au anuntat listele de candidati. In schimb, in acest weekend are loc la Madrid Congresul PES, familia europeana din care face parte si PSD si care il va sustine pentru functia de presedinte al Comisiei Europene pe Frans Timmermans.

Mai multe informatii puteti gasi pe pagina special dedicata, sub titlul "Proiectii cu privire la configuratia viitorului Parlament European".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#configuratie Parlamentul European alegeri 2019 , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Alegeri din 40 in 40 de ani! Hai ca-i tare.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Nu va lasati influentati de nici un sondaj. Nu trebuie sa aveti in